Üç belediye başkanı gözaltına alındı

HDP'nin 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde kazandığı 3 belediye başkanı daha terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Üç belediye başkanı gözaltına alındı

Van'ın Muradiye, Özalp HDP'li belediye başkanları ve sözde eş başkanları gözaltına alındı. Öte yandan Başkale ilçesi Belediye Başkanı da terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Van'ın Muradiye Belediye Eşbaşkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan, Özalp Belediye Eşbaşkanları Yakup Almaç ve Dilan Örenci ile Başkale Belediye Eşbaşkanı İhsan Güler haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından haklarında başlatılan soruşturmalar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan HDP'li Muradiye ve Özalp belediye eşbaşkanları ile Başkale belediye başkanı Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eşbaşkanların gözaltına alınmasının ardından polis ekipleri belediye binalarının etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart seçimlerinin ardından seçilen HDP'li belediye başkanları ve eşbaşkanlarının haklarındaki terör soruşturması dosyaları yeniden açıldı. 

Yürütülen soruşturmaların ardından terörle irtibatlı oldukları değerlendirilen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanları 19 Ağustos tarihinde görevden alınmış ve yerlerine kayyum atanmıştı.

Büyükşehirlere atanan kayyumların ardından diğer belediye başkanlarının terör soruşturmalarıda derinleştirildi. Ve hemen ardından 17 Eylül tarihinde Diyarbakır'ın Kulp, 18 Eylül tarihinde Erzurum'un Karıyazı ilçesi belediye başkanı, 18 Ekim tarihinde Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin, 22 Ekim'de Diyarbakır'ın Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van'ın Erciş ilçeleri, 29 Ekim'de Şırnak'ın Cizre ilçesi, 2 Kasım'da Van'ın Saray ilçesi, 4 Kasım'da Mardin'in Kızıltepe ilçesi, 9 Kasım'da Van'ın İpekyolu ilçesi, 13 Kasım'da Diyarbakır'ın Yenişehir ve Hazro ile Şırnak'ın İdil ilçeleri ve Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi, 16 Kasım'da Mardin'in Savur, Mazıdağ ve Derik ile Urfa'nın Suruç ilçe belediye başkanları görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı. Böylece bugüne dek HDP'nin 31 Mart'ta kazandığı üçü büyükşehir olmak üzere toplam 24 belediyesine kayyum atanmış oldu.

Yorumlar