Trump: Kudüs bölünmemiş halde İsrail'in olacak

ABD Başkanı Trump, Filistin-İsrail arasında "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği projesini açıkladı. Trump'ın açıkladığı projeye göre Kudüs, bütün olarak İsrail işgal yönetiminin olacak. Ancak proje sadece Trump ve Netanyahu'nun kendi aralarındaki bir projeden öteye gitmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Kudüs bölünmemiş halde İsrail'in olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin-İsrail arasında "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği projesini açıkladı. Trump'ın açıkladığı projeye göre Kudüs, bütün olarak İsrail işgal yönetiminin olacak. Trump'ın açıkladığı proje, Filistin tarafının kesinlikle katılmadığı ve kabul etmediği bir projedir. Proje sadece ABD ve İsrail tarafından tek taraflı olarak kabul görüyor. Trump, açıklamasından sonra "Bütün İslam ülkeleri artık yeni İsrail devletini tanımalıdır" dedi.

ABD Başkanı Trump, Filistin'in başkenti Kudüs'ün, sadece İsrail'in başkenti olacağını belirterek, bunu Filistin'in de kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Trump'un Kudüs için, "Kudüs özgür ve kurtarılmış olarak kapıları herkese açıktır" şeklindeki ifadeleri ise dikkat çekti.

Trump'ın paylaştığı yeni "İsrail-Filistin" haritası

 

50 MİLYAR DOLARLIK RÜŞVET TEKLİFİ

ABD Başkanı Trump, Filistin'in ortaya konulan anlaşmayı kabul etmesi halinde ABD ve bölge ülkelerinin 50 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını söyledi. 

İSRAİL'E İŞGALİ "RESMİLEŞTİRME VİZESİ"

Öte yandan ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Tel Aviv yönetiminin istediği zaman işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" edebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da, Filistin-İsrail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırlanan sözde barış planını ilan ettiği toplantıya katılan Friedman, daha sonra gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"İsrail'in, Yahudi yerleşimleri ilhak etmek için beklemesine gerek var mı?" şeklindeki soruya Friedman, "Hayır İsrail'in beklemesine gerek yok." cevabını verdi.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

KÖRFEZ ÜLKELERİ DE DESTEKLİYOR

ABD Başkanı Trump, İsrail ile tek taraflı olarak hazırlayarak Filistin'e dayadıkları "100 Yılın Anlaşması"na Umman, BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın da desteklediğini belirterek, onlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Trump, bu ülke büyükelçilerinin de şu anda salonda olduğunu söyledi.

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar