Tırnaklar sararırsa ne yapılmalı?

Tırnaklar sararırsa ne yapılmalı , tırnak bakımı , tırnak bakımı nasıl yapılır , tırnaklar neden sarar , sararan tırnaklara ne yapılmalıdır

Google Haberlere Abone ol
Tırnaklar sararırsa ne yapılmalı?
 
Tırnaklar sararırsa ne yapılmalı?

İnsanların dış görünümleri çok önemlidir. Kişisel bakımını düzenli şekilde yapan kişi girdiği her ortamda fark edilir. İlk defa girdiğiniz bir toplulukta ilk izlenimler, ilk bakılan yerlerden birisi el ve tırnaklardır. Fakat bazı durumlarda tırnaklar doğal rengini yitirerek sarı bir hal alır.

Tırnaklar neden sararır?

Özellikle kadınların en çok şikayet ettikleri problemlerin başında tırnakların sararması gelir. Bunun nedeni ise uzun süre tırnağın hiç hava almasına izin vermeden üst üste sürülen  ojeler , kansızlık , mantar hastalığı ve ellerin uzun süre kimyasal deterjan içerisinde kalmasıdır.

 Sararan tırnağın kendi öz rengine dönmesi 3 ay gibi bir süre alabilir. Tırnaklarınıza uzun süre oje sürmeden hava almasını sağlayarak doğal rengine yavaş yavaş dönmeye başladığını görebilirsiniz.

Bu süreçte tırnaklarınıza tırnak koruyucu sürebilirsiniz ve B vitamini bakımından zengin gıdalar da tırnaklar için besleyici özelliğe sahiptir.

 

 

Yorumlar