Sincar'da Peşmerge ile terör örgütü PKK arasındaki çatışma

- KDP Sözücüsü Muhammed: "Eğer bir sorun varsa onu da PKK kendisi çıkarmıştır. PKK, sorun çıkarmaktan vazgeçmelidir. Bunun en iyi çözüm yolu da PKK'nın Şengal'i (Sincar) boşaltmasıdır"

Google Haberlere Abone ol
Sincar'da Peşmerge ile terör örgütü PKK arasındaki çatışma

ERBİL (AA) - Irak'ta Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, Musul'un Sincar ilçesinde Peşmerge ile terör örgütü PKK arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Eğer bir sorun varsa onu da PKK kendisi çıkarmıştır. En iyi çözüm yolu da PKK'nın Şengal'i (Sincar) boşaltmasıdır." dedi.

Muhammed, KDP'nin Erbil'deki merkezinde basın toplantısı düzenledi.

PKK'ya bağlı yerel militanların cuma günü Musul'un Sincar ilçesinde Peşmerge güçlerine saldırmasına yönelik açıklamada bulunan Muhammed, "Şengal (Sincar) Kürdistan Bölgesi'nin bir parçasıdır. Bu bölgenin Irak ve Kürdistan bölgesinin yasaları çerçevesinde idare edilmesi gerekiyor. Şengal başta olmak üzere başka bölgelerde konuşlanan yabancı güçler, bölge parlamentosunun kararlarına saygı göstermelidir." diye konuştu.

Tüm çağrılara rağmen terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkmadığını belirten Muhammed, şunları söyledi:

"Halkımız birçok defa PKK'nın yasalara bağlı kalması çağrısında bulundu, ancak PKK buna kulak asmadı ve asmayacak gibi de görünüyor. PKK'lıların açıklamaları ve üsluplarına dikkatle bakılırsa Kürdistan Bölgesi'nin yasalarına ve seçimlerine saygı duymadıkları ve bağlı kalmayacaklarına dair izlenimler tespit edilebilir. Eğer bir sorun varsa onu da PKK kendisi çıkarmıştır. PKK, sorun çıkarmaktan vazgeçmelidir. Bunun en iyi çözüm yolu da PKK'nın Şengal'i boşaltmasıdır."

Terör örgütü PKK, geçen cuma günü Sincar'ın Sinun kasabasındaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Suriyeli Peşmerge güçlerine saldırıda bulunmuştu.

Yorumlar