Shifting gerçek mi? Astral seyahat gerçek mi, günah mı, İslamda var mı?

Shifting gerçek mi, günah mı, Astral Seyahat İslamda var mı? Shifting Günah Mı sorusu astral seyahat ettiklerini ileri sürenler ve bunu denemek isteyenler tarafından cevabı merak edilen bir soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
Shifting gerçek mi? Astral seyahat gerçek mi?

Astral seyahat veya diğer adıyla Shifting gerçek mi, günah mı, Astral Seyahat İslamda var mı? Shifting Günah Mı veya Astral seyahat nedir, günah mı dinimizde yeri var mı gibisinden sorular son dönemlerde merakla sorulur oldu. Özellikle de kamuoyunda ünül ve tanınan isimlerin, "Astral seyahat ile uzaya çıktım" şeklinde iddialarda bulunması, internette Astral Seyahat yaptığını ileri kişilerin yorumlarda bulunmaları konuyu hemen hemen birçok kişinin gündemine getirmiş oldu. 

ASTRAL SEYAHAT (SHIFTING) GERÇEK Mİ?

Astral seyahat veya Shifting son dönemlerde hayli yaygın şekilde konuşuluyor.

Shifting gerçek mi, günah mı, Astral Seyahat İslamda var mı?
Astral Seyahat esnasında yaşandığı ileri sürülen durum

 

Ünlü isimlerden Yusuf Güney en son "Astral Seyahat" ile uzaya gidip geldiğini ileri sürerek günlerce konuşulmuştu. Astral seyahat kavramı spiritüalizm, okültizm ve teozofi kapsamında kullanılan bir kavramdır. Bu anlayış; parapsikoloji olayına inanan adamların esiri beden veya astral beden olarak adlandırdığı, ince madde olarak gösterilen maddelerden oluştuğu söylenen bedenle yapılan bir tür seyahattir. Halk arasında en kısa tabiri ile ruhun bedenden geçici olarak ayrılması şeklinde tanımlayabiliriz.

Astral seyahat, bu sırada yaşandığı söylenen deneyimleri ifade eder. Astral seyahat insanın bilinci yerindeyken, fiziksel bedenin dışında ve başka mekanlarda gerçekleştiği söylenen bir süreçtir. Bu olayın öteki beden dışı deneyimler arasında özel bir yeri olması insanın bunu iradesi dahilinde gerçekleştirebilmek bildiği iddiası ve deneyim sırasında bilincin açık olmasında kaynaklanmaktadır.

Facebook'ta Diyanet'e sorulan ve alındığı belirtilen cevabın iligili kısmına bakalım;

Meseleye Parapsikoloji İlmi açısından bakacak olursak, İslam dini sırf bilimsel saiklerle işin özünü kavramaya matuf çalışmaları uygun görür. Eğer böyle bir astral seyahat'le insanlığa hizmet ve bilimsel gelişmelere katkı sağlanacaksa, İslam öğretisinin ön gördüğü ahlaki ilkeler çerçevesinde, müslümanların da bundan geri kalmaması gerekir.

 


 

Yorumlar

Kıllıbacazkgşl çok yatdıncı oldu