Serra Bucak kimdir nerelidir kimin kızı babası kim?

Serra Bucak kimdir, nerelidir, kimin kızı veya babası kimdir soruları bu aralar Diyarbakır'da merakla soruluyor. Bucak'ın soyadı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Faik Bucak kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Serra Bucak kimdir nerelidir kimin kızı babası kim

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serra Bucak'ın kim olduğu merak ediliyor. Soyadı ile dikkatleri üzerine çeken Serra Bucak'ın kamuoyunda yakından bilinen Bucak aşiretine mensup olduğu öğrenildi.

SERRA BUCAK KİMDİR?

Ayşe Serra Bucak, Diyarbakır'da DEM Parti'den büyükşehir belediye eş başkan aday adayı olarak seçimlere katıldı. Oyların yüzde 55'ini alarak eş başkan adayı oldu. Bucak, 1976 yılında Diyarbakır'da doğmuş, İstanbul ve Almanya'da eğitim almış, çeşitli kamu görevlerinde bulunmuştur. 

NERELİ VE KAÇ YAŞINDADIR?

Ayşe Serra Bucak, 1976 yılında Diyarbakır'da doğdu. Aslen Siverekli olan Bucak, 2024 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

1995 yılında İstanbul'daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olan Ayşe Serra Bucak, daha sonra Almanya'ya giderek Köln Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerini tamamladı. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde koordinatörlük yapmış, 2014-2016 yıllarında ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

faik bucak

FAİK BUCAK'IN TORUNUDUR

Serra Bucak; Mesut Barzani'nin partisi Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye'nin (KDP-T) genel başkanı, hukukçu ve şair Faik Bucak'ın torunu. Faik Bucak, 4 Temmuz 1966'da Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğramış, bedenine isabet eden 18 kurşunla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

1949'da hakimlik yapmaya başmayan Faik Bucak; daha sonra serbest avukatlık yaptı ve 1960 darbesinin ardından ailesiyle Sivas'a, ardından da Balıkesir'e sürgün edildi. Bir süre cezaevinde kalan Faik Bucak; 11 Temmuz 1965'te Kürtler için özerklik talep eden KDP-T'yi kurdu. Partisinin kuruluşundan bir yıl kadar sonra faili meçhul cinayete kurban giden Bucak'ın, yaralarının ölümcül olmadığı, hastanede öldürüldüğü de öne sürülmüştü.

KDP-T, 1967 yılında Devrimci Doğu Kültür Ocakları ve Türkiye İşçi Partisi ile birlikte Silvan, Batman, Ağrı ve Ankara’da Doğu Mitinglerini organize etti.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI

2016-2022 yılları arasında çocuk ve kadın alanlarında sosyal çalışmalar yapan Bucak, ÇocukÇa Derneği ve ZimZim Kreş'in kurucuları arasında yer almıştır. Halen Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetiminde aktif bir rol almaktadır.

Faik Bucak torunu

Yorumlar