Rusya'dan S-400 açıklaması

Rusya'nın Türkiye'ye göndereceği S-400 hava savunma sistemleri için ön ödeme aldığı belirtildi. Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, ön ödemenin yapıldığını ve anlaşmanın yürürlülüğe girdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün görüşmesi sonrası Kremlin'den Türkiye'nin satın almayı plandığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili açıklama yapıldı.

Rusya haber ajansı TASS Kremlin Sarayı'na dayandırdığı haberinde, Ankara'nın S-400 füze savunma sistemi için ön ödemeyi yaptığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin , "Anlaşma yürürlüğe girdi ve ön ödeme yapıldı. Sonraki aşamaların nasıl olacağına dair bilgi veremem" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye'nin ön ödemeyi Moskova'ya gönderdiğini açıklamıştı.

Yorumlar