Nisan ayında yollar kardan kapandı

Nisan ayına girdiğimiz halde Doğu Anadolu'nun birçok şehrinde kışı aratmayan kar yağışı etkili oluyor. Birçok ilin yüksek kesimleri yollar kardan kapandı.

Google Haberlere Abone ol
Nisan ayında yollar kardan kapandı

İlk baharın ikinci ayı Nisana girdiğimiz halde Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde soğuk kış şartlarını aratmayan durum yaşanıyor. Erzurum, Kars ve Erzincan'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum'da nisan ayının ilk haftasında etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza büründü.

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Doğanın karla kaplandığı kentte, sürücüler yolda ilerlemekte zorluk çekti. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı kar temizleme ekipleri ise kaldırımlardaki karları temizlemek için çalışma başlattı.

Yağan kar nedeniyle adeta kartpostallık görüntüler oluşturan ağaçlar önünde bazı vatandaşlar da öz çekim yaptı.

ERZİNCAN

Erzincan'ın kent merkezinde aralıklarla yağan kar, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Üzümlü ilçesinde de gece sağanakla başlayan yağış, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, ilçede bir hafta önce çiçek açan kayısı ağaçları da karla kaplandı.

Uyandıklarında beyaz örtü ile karşılaşan ve şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, araçlarının üzerindeki kar birikintisini temizledi.

Yağış sebebi ile ilçe merkezinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı sürücüler karlı yollarda ilerleyemedi.

Minibüs sürücüsü Kasım Bakan, kış lastiklerini yazlık lastiklerle değiştikleri için araçlarını kullanamadıklarını belirterek, "Nisan'ın 9'u oldu yolda 30 santimetre kar var ve arabalar gitmiyor. Şaşırdık kaldık. Herhalde yolda gidebilmek için yeniden kışlık lastikleri takacağız." dedi.

SARIKAMIŞ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de nisan ayında etkisini gösteren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla sabah da etkisini sürdüren kar yağışına bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandı.

Kar yağışı nedeniyle yaban kuşlarının da yiyecek bulmakta zorluk çektiği gözlendi.

ARDAHAN

Ardahan'da etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Artvin karayolunun Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkilerinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı büyük araçlara izin verilmiyor.

İl genelinde etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, birçok araç yoldan çıktı. Kar ve tipi ile birlikte buzlanmada zor anlar yaşattı.

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarının girişlerine jandarma tarafından "kar ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapalıdır" levhaları dikildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede 2 gündür etkili olan soğuk hava, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Aralıklı yağan kar dolayısıyla ilçe merkezi beyaza bürünürken, bazı vatandaşlar da kar yağışına hazırlıksız yakalandı.

Enerji iletim hatlarındaki arıza dolayısıyla elektrik kesintisinin de yaşandığı ilçede, otomatik açılır kapanır kepenk kullanan bazı esnaf iş yerini açamadı.

Çocuklar kar topu oynarken, esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi.

Nisan ayında kar yağışının etkili olduğunu söyleyen esnaf Ahmet Kanat, "Baharı beklerken kar geri geldi." dedi.

Yorumlar