Mustafa Sarıgül: Silahlar gitsin barış gelsin

İstanbul eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hakkari'nin Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin’i ziyaret etti. Sarıgül, bütün ülkeye seslendiğini belirterek, "Silahlar gitsin barış gelsin." dedi. Sarıgül, cumhurbaşkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Sarıgül: Silahlar gitsin barış gelsin

İstanbul eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hakkari'nin Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin’i ziyaret etti. Sarıgül, bütün ülkeye seslendiğini belirterek, "Silahlar gitsin barış gelsin." dedi. Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu seçilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Sarıgül ile CHP Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep il başkanları, Hakkari’nin Durankaya Beldesi Belediyesi Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin’e tebrik ziyaretinde bulundular. Mustafa Sarıgül ve beraberindeki il başkanları, hava yolu ile Van’ a geldi. Hakkari’ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik mevkiinde büyük bir araç konvoyu ile karşılanan Sarıgül ile başkanlar, Durankaya beldesine doğru hareket etti. Burada yüzlerce belde sakini Sarıgül’ü karşılarken anneler kendisine yoğun ilgi gösterdi.

Ziyareti şerefine alanda hazır bekletilen kınalı koçun yanına gelen Mustafa Sarıgül, hayvanın gözlerindeki bezi kaldırarak kesilmesine izin vermedi. Daha sonra Başkan Fatih Keskin’in makamına geçen Sarıgül, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak söz alan Durankaya Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, Mustafa Sarıgül’ün doğu için barış elçisi olduğunu söyledi. Keskin, "Bizler kendilerini bir belediye başkanı olarak değil de doğunun barış elçisi olarak burada konuk ettik." dedi.

'SİLAHLAR GİTSİN BARIŞ GELSİN'

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, Durankaya’dan bütün ulusa seslendiğini belirterek, "Silahlar gitsin barış gelsin." ifadesini kullandı. Sarıgül, şunları söyledi: "Burada olmaktan son derece mutluyum. Dün Hatay’daydım, bugün Hakkari Durankaya beldemizdeyim, yarın bu saatlerde de Edirne’de olacağım. En büyük arzum barış köprüsünü en güzel şekilde Türkiye’nin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde oluşturabilmektir. Hakkari’deki enerjinin Trabzon’da, Rize’de, Artvin’de aynı şekilde olmasını, Hakkari Durankaya’daki enerjinin İzmir’de, Mersin’de de aynı şekilde olmasını çok arzu ediyorum. Sevgili Fatih Keskin başkanımızı kutluyor ve baba dostları olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Keskin ailesinden özellikle başkanımız Abdurrahman Keskin ve Milletvekili kardeşim Sayın Cumhur Keskin’e Allah’ımdan rahmet diliyorum. Mekanları inşallah cennet olur. Keskin ailesinin bir evladının Durankaya’da yurttaşlarımız tarafından böyle bir göreve getirilmesi benim için son derece gurur vericidir. Dün yanlarındaydım, bugün yanlarındayım, yarın da yanlarında olacağım. Sevgili Fatih Keskin kardeşimizin söylediği 'barış elçisi' sözü son derece anlamlıdır, son derece önemlidir. Bana çok ağır bir yükümlülük, ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Ben istiyorum ki ülkemin her noktasında barış, kardeşlik ve özgürlük olsun. Herkes kendi hakkını kendi hukukunu en iyi şekilde savunsun arzu ediyorum. İstiyorum ki herkes kendi anadilini özgürce konuşsun, kendi anadilini özgürce yazsın, kendi anadiliyle arzu ettiği çalışmaları en güzel şekilde yapsın. Aynı coğrafya üzerinde yaşayan bütün yurttaşlarımızla Kürt, Türk, Abaza, Yörükler ve Laz yurttaşlarımızla el ele kol kola ve omuz omuza olacağız. İnşallah hep birlikte olacağız. Bugünden itibaren Sayın Fatih Keskin’in söylediği barış elçisi sözü çok ağır ve çok sorumluluk taşıyan bir sözdür. Benim bu sözün gereğini yerine getirmem lazım. Dün gençlik kolları başkanıydım barışı savundum, milletvekiliydim barışı savundum, belediye başkanı oldum barışı savundum, hep barışı savundum. Şişli bölgesinde uzun yıllar görev yaptım. Orada da barışı, özgürlüğü, demokrasiyi çok güzel bir şekilde oluşturdum. Çünkü dil, din ve ırk farkı gözetmedim. Camilerimizde bismillah diyerek beraber oldum. Cemevlerimizde, sinagoglarımızda ve kiliselerimizde beraber oldum. Bana gelen yurttaşıma nerede doğdun, hangi ırktansın, hangi kültürdensin ve hangi mezheptensin diye sormadım. Tek sorduğum soru 'Size, Allah'ın bana verdiği güçle nasıl yardımcı olabilirim?' oldu. O nedenle bugün istiyorum ki bugün Durankaya’dan bütün ulusumuza sesleniyorum. Silahlar gitsin barış gelsin. Kardeşlik gelsin, kardeşlik köprüsü en iyi şekilde kurulsun, artık anneler ağlamasın, artık anneler özgür olsun, anneler ve evlatlar mutlu olsun. Barış dünyanın her noktasında hakim olsun."

'CUMURBAŞKANI ADAYI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ'

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Başından beri hep söyledim. Keşke her siyasi parti kendi adayını çıkarsaydı. İkinci tura kalırsa zaten ikinci turda çatı adayı oluşuyor. Ama Cumhuriyet Halk Partimizin çıkarmış olduğu aday artık bellidir. Hepimizin görevi bu adayın etrafında kenetlenmek ve seçilmesi için elimizden geleni yapmaktır." CİHAN

Yorumlar