MHP'den sert tepki: Başkanlığı da bırakmalıdır

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz partisinden istifa etti. İstifa MHP cephesinde sert tepkiyle karşılandı. MHP ise partiden istifa eden Kocamaz'ın belediye başkanlığını da bırakması gerektiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den sert tepki: Başkanlığı da bırakmalıdır

Adı uzun zamandır İyi Parti ile anılan MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa MHP kanadında sert tepkiyle karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Kocamaz, partisinden istifa etti. Kocamaz, "Daha önce partiden gönderilmeye zorlanan birçok kişiden sonra sıranın bize geldiğini ve bu tür anlayışlarla daha fazla yol yürüyemeyeceğimi gördüğüm ve bize güvenenlerin bugüne kadar gönül ve yol arkadaşlığı yapan arkadaşlarımızın Mersin adına taleplerini yerine getirmesi konusunda özellikle MHP çatısı altında hizmet üretmenin ortadan kalktığı ve adeta çek git denildiği bir dönemde rahmetli Başbuğ'a olan sadakatimi ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıllık içinde bulunduğum MHP'den istifa ediyorum" dedi.

MHP ADAY GÖSTERMEMİŞTİ

Burhanettin Kocamaz'ı MHP'nin önümüzdeki seçimlerde aday göstermeyeceği belirtiliyordu. Öte yandan MHP 5 büyükşehir başkan adayını açıklarken, Mersin'de mevcut başkan Burhanettin Kocamaz'ı aday göstermedi. Kocamaz’ın “İYİ Parti’ye geçebileceği, MHP’nin de bu yüzden adının üzerine çizgi attığı” konuşulurken, İYİ Parti’nin ise Mersin Belediye Başkanlığı için “Kocamaz’ı aday göstermek istediği” belirtilmişti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, mevcutta MHP’nin elinde bulundurduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde MHP, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yerine mevcut Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday olarak göstermişti. Kulislerde, uzun süredir, mevcut Belediye Başkanı Kocamaz’ın “İYİ Parti’ye geçebileceği, MHP’nin de bu yüzden adının üzerine çizgi attığı” konuşulurken, İYİ Parti’nin ise Mersin Belediye Başkanlığı için “Kocamaz’ı aday göstermek istediği” belirtiliyor.

MHP'DEN SERT TEPKİ GELDİ

MHP'den yapılan açıklamada, "Partimizden aday gösterilmediği için istifa etti. Belediye başkanlığında da istifa etmelidir." denildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın istifasına ilişkin, ''Gideceği yeni partisinde kıymetli olmak ve giderken tabanımızdan oy devşirmek gayretiyle asılsız iddia ve ithamlarda bulunmak 25 yıla yakışmamıştır'' dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nden 20 yıl Tarsus, son beş yılda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz'ın partiden istifa ettiğini belirterek, ''Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50 yıllık siyasi mazisinin 25 yılını belediye başkanı olarak yaşamış birinin, bir kez daha aday gösterilmemesi nedeniyle istifa etmesi, esasen kendinde var olduğunu iddia ettiği davaya sadakat, dava adamlığı gibi tüm vasıfları tartışmalı hale getirmiştir'' ifadelerini kullandı.

"Bu büyük davanın mensubu olan herkes bilir ki, hiç kimse davamızdan daha değerli, partimizden daha büyük değildir" diyen Durmaz, "Bugün aday gösterilmemesi nedeniyle partimizi ve liderimizin yönetim anlayışını eleştiren Sayın Kocamaz belediye başkanlığının devam ettiği düne kadar bu konularda tek bir eleştiri yapmamış, tam aksine övgüler düzmekten geri durmamıştır. Beş yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere 25 yıl Belediye başkanlığının onurunu yaşamak ve bir kutlu miras olarak geleceğe taşımak yerine nefsine yenik düşmüş, mazisini ve partisini karalamayı tercih etmiştir. Gideceği yeni partisinde kıymetli olmak ve giderken tabanımızdan oy devşirmek gayretiyle asılsız iddia ve ithamlarda bulunmak 25 yıla yakışmamıştır" diye konuştu.

25 yıllık belediye başkanlığı döneminde tüm çalışma arkadaşlarını kendisi tercih etmiş, aynı şekilde partinin kongre süreçlerinde Genel Başkanlık seçimlerinde farklı tercihlerde bulunmuş birisinin, kendisinin tercih edilmemesine isyan etmek yerine saygı duymasının daha etik olacağını kaydeden Durmaz, "Kendisinin kiminle çalışacağına, kiminle yol yürüyeceğine karar verme takdiri bulunacak, ama Milliyetçi Hareket Partisi'nin saygıdeğer Genel Başkanı ve Genel merkez yönetiminin böyle bir takdirinin olamayacağını ifade etmek en hafif tabirle akıl tutulması, büyük bir çelişki ve karşı konulmaz bir egonun tezahürüdür. Aday gösterilmemesi nedeniyle partimizden istifa eden Sayın Kocamaz kendinde var olduğunu iddia ettiği siyasi tutarlılığa ve etiğe son kez uygun davranmalı ve sadece partimizden değil aynı zamanda, ülkücülerin helal oylarıyla seçilmiş olduğu Belediye Başkanlığından da istifa etmelidir. Son olarak ifade etmek isterim ki, Milliyetçi Hareket Partili olmak da, Milliyetçi Hareket Partili kalmak da, Cenab-ı Allah’ın bir lütfudur ve herkese nasip olmaz" açıklamasında bulundu.

Burhanettin Kocamaz kimdir?

Burhanettin Kocamaz, 27 Ocak 1955 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Üç çocuk babası olan Kocamaz, 2014 seçimlerinde MHP'den aday olmuştu.

Tarsus'un Nacarlı Köyünde doğan Burhanettin Kocamaz ilk orta ve lise tahsillini aynı ilçede tamamladı. 

Burhanettin Kocamaz, 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümüne girerek 1977 yılında mezun oldu. 1977–1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğünde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünde, askerlik dönüşü Cengiz Topel Lisesinde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983–1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesine devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı.

Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl görev yapan Burhanettin Kocamaz, 1992 yılında MHP İlçe Teşkilatına girdi ve basın sözcüsü oldu. 27 Mart 1994 tarihinde yapılan seçimlerde MHP'den Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı. 1999, 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde de aynı başarıyla kazandığı Tarsus Belediye Başkanlığı görevini halen sürdürüyor.

Evli ve üç çocuk babası olan Burhanettin Kocamaz aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, İnanç Turizmi Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği (TAR-ÇEV-BİR) kurucu üyesidir. Halen Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Tarihi Kentler Birliği Meclis 1. Başkan Vekili, Çukurova Belediyeler Birliği ile Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Başkanı olarak görev yapıyor.

Burhanettin Kocamaz'a, Karacaoğlan Şiir Akşamları etkinliğinden dolayı Azerbaycan'da Türk Dünyasına yaptığı katkılardan dolayı "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Türkiye'deki Tarihi Kentler Birliği gibi önemli kuruluşlardan, Valilikten, bazı yerel yönetimlere yönelik dergilerden başarı ödülleri aldı. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisi'ni restore ettirerek müze olarak kültürümüze kazandırmasından dolayı Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye'deki birçok kuruluş, dergi ve gazete tarafından yılın belediye başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, aynı zamanda edebiyatımızın şiir dalına ilgi duyuyor. Burhanettin Kocamaz'ın "Gönlümden Sızıntılar, Gönlümden Damlayanlar, Gönlümden Akanlar, Gönlümden Taşanlar, Gönlümü Aşanlar ve Gönlümden Çağlayanlar" olmak üzere altı şiir kitabı bulunuyor. Kitaplarında yer alan bazı şiirlerden oluşan "Kocamaz'ın Gönül İklimi" adlı iki CD'den oluşan albümü kısa süre önce yayılandı. 

Yorumlar