Mansur Yavaş istifa etti iddiası

Mansur Yavaş'ın yerel seçimlere 6 aydan kısa bir süre kala partisinden istifa ettiği iddiaları sosyal medyada bir anda yayıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş istifa etti iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partisinden istifa ettiğine dair iddialar bir anda sosyal medyada gündem oldu. 

MANSUR YAVAŞ İSTİFA ETT Mİ?

Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa ettiğine dair söylentiler her geçen dakika güçlük kazanıyor. Yerel seçimlere 6 aydan kısa bir süre kala gelen istifa iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. 

İddiaya göre Mansur Yavaş, CHP ile İyi Parti arasında ittifak yapılmaması halinde Ankara'da seçimi kaybedecek. Bunu bilen ve farkında olan Yavaş, ittifak olmaması halinde aday olmayacağı ve partisinden istifa edeceği belirtiliyor. 

Mansur Yavaş'ın istifa ettiğine dair henüz resmi bir açıklama veya demeç bulunmuyor. 

Yavaş en son 2014 yerel seçimlerinde Ankara'da CHP'den aday olduktan sonra seçimi kaybetmiş ve sonrasında partisinden istifa etmişti. 

Şimdi ise bir istifa gündemi bulunup bulunmadığı tam olarak bilinmiyor. 

İYİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Mansur Yavaş'ın seçilebilmesi için gerekli olan ittifakın kurulamaması İyi Parti'de de istifaya neden olmuştu. İyi Parti Ankara İl Başkanı partisinden istifa etmişti. İstifa gerekçesinde ise ittifak kurulamamasını göstermişti. 

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan istifa eden Faruk Köylüoglu "AKP’yi bitirmek için gösterdiğimiz çabayı şimdi de CHP’ye ve Yavaş’a kaybettirmek için sergilememiz isteniyor” demişti.

Köylüoğlu, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada "Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu’ dedi."

 

Yorumlar