Mansur Yavaş nerelidir, babası dedesi nereden göç etmişti?

CHP'nin, "Ankara'ya Ankaralı başkan" sloganıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Adayı Mansur Yavaş'ın aslen nereli olduğu merak konusu oldu. Aslen Ankaralı olmadığı ortaya çıkan Mansur Yavaş'ın dedesinin göçmen olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş aslen nereli dedesi nereden göçmüştü?

CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterdiği Mansur Yavaş'ın kim ve nereli olduğu merak ediliyor. 

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi.

Ancak Mansur Yavaş'ın ailesi aslen Makedonya-Balkan göçmenidir.

Mansur Yavaş'ın dedesi Makedonya'dan göç ederek Beypazarı'na yerleşmişti.

Siyasete de Beypazarı'nda başlayan Mansur Yavaş'ın buradaki başkanlığı çok konuşulmuştu. Ankara Büyükşehir eski Başkanı Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ın yıllarca turistlere bir tuvalet bile yapamadığını belirterek, "Ankara'yı nasıl yönetecek" diye sormuştu. 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu olan Mansur Yavaş'ın asıl mesleği avukatlıktır.

Yerel seçim söylentileri başladığı günden itibaren İyi Parti tarafından yakın markaja alınan  Yavaş, siyasete 1989 yılında MHP'den giriş yaptı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

Yavaş tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonuyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi" seçildi. 2004 yılında TÜSİAV tarafından da "Yılın Belediye Başkanı" ödülünü alan Mansur Yavaş, 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranıyla ikinci kez belediye başkanı seçildi.

Mansur Yavaş Beypazarı'ndaki icraatlarının rüzgarını ardına alarak 29 Mart 2009 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Rakibi AK Parti'li Melih Gökçek'ti... Sadece yüzde 27 oranında oy alabilen Mansur Yavaş, CHP adayı Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı.

21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'ye üye olan Mansur Yavaş, 2014 yerel seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştı. Mansur Yavaş bu ikinci düelloda da Melih Gökçek'i deviremedi ancak yüzde 43 gibi oy oranına ulaştı.

Mansur Yavaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yoğun çabalarına rağmen, seçim barajının altında bulunan bir partiye geçmek yerine CHP'yi tercih etti.

MANSUR YAVAŞ'TAN CHP ADAYLIĞINA İLK AÇIKLAMA

Twitter'dan bir açıklama yapan Yavaş, "Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı'nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Akşener'e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun. Allah'ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara'ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yorumlar

Canan Solum Sizin cumhurbaşkanı olmanızı istiyorum. Sağlıklı günler diliyorum