Yenişehir Evleri Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı

Yenişehir Evleri Arnavutköy'de kura öncesinde fiyatlar iki katına kadar çıktı. Başvurular ise rekor kırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018'de, İstanbul'un Arnavutköy ilçesi Dursunköy'de, 3.6 milyon metrekarelik alanda Kanal İstanbul güzergahında "Yenişehir Evleri" adı altında bir konut projesi başlatılacağını duyurdu. Proje, Emlak Konut GYO ve THY işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Planlanan 14 bin konuttan en az 3 bin adedi THY ve iştiraklerinin çalışanlarına satılacak.

YOĞUN İLGİ VE BAŞVURU REKORU

Proje için başvurular, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sırasında, Mayıs 2023'te başladı. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan kampanya ile kura başvuruları resmi olarak açıldı. İki hafta içerisinde 450 bin kişi başvuru yaptı.

İMAR PLANLARI İPTAL VE KURA ÇEKİMİ YAKLAŞIYOR

Yarın saat 10.00'da yapılacak olan kura çekimiyle, projede yer alacak 2 bin 894 bağımsız bölümün hak sahipleri belirlenecek. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar sonucunda iptal edilen imar planları, inşaat ve satış süreçleriyle ilgili endişeleri de beraberinde getirdi.

KURA ÖNCESİ FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKTI

Başvuru sürecinde 2+1 daireler için 2.5 milyon TL olan başlangıç fiyatı, şu anda 4 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Yeni açıklanan fiyatlar şu şekildedir:

1+1 daireler: 3 milyon 370 bin - 3 milyon 800 bin TL arasında,

2+1 daireler: 4 milyon 20 bin TL - 5 milyon 720 bin TL arasında,

3+1 daireler: 5 milyon 730 bin TL - 7 milyon 700 bin TL arasında.

İptal Kararı ve Fiyat Artışı Hak Sahipleri Üzerindeki Etkileri

Mahkemenin imar planlarını iptal etmesi ve ev fiyatlarının ikiye katlanması, kura çekimi öncesinde başvuru sahipleri için önemli belirsizlikler yaratmıştır. Kura sonuçları ve projenin geleceği hakkında daha fazla bilgi yarın yapılacak çekiliş sonrasında netleşecektir.

Yorumlar