İttifakı Suat Kılıç mı engelliyor?

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı ile anlaşamamasınını perde arkasında Suat Kılıç'ın olduğunu ileri süren Yeni Şafak gazetesi, Kılıç hakkındaki FETÖ iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol
İttifakı Suat Kılıç mı engelliyor?

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimler için AK Parti ile sürdürdüğü ittifak görüşmelerinin ardından kararını açıklamaya hazırlanırken, Yeni Şafak Gazetesi'nden partinin sözcüsü Suat Kılıç'a yönelik eleştiriler geldi. Gazete, Kılıç'ın ittifakı engellemeye çalıştığını ve partinin genel başkanlığına oturma amacı taşıdığını öne sürdü.

YENİ ŞAFAK'TAN SUAT KILIÇ İDDİALARI

Yeni Şafak'ın haberine göre, Suat Kılıç, partide kadrolaşma peşinde olup, ittifak karşıtı propaganda yapmakla suçlandı. Gazete ayrıca, Kılıç'ın FETÖ ile ilişkileri olduğunu ima ederek, geçmişte Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olan Kılıç'ın AK Parti'den yeni görevler alamadığı ve daha sonra Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını belirtti.

KILIÇ HAKKINDAKİ FETÖ İDDİALARI 

Haberde, FETÖ itirafçılarından alınan ifadelerde Kılıç'ın geçmişte "Cemaat tarafından ileride başbakan adayı olarak görüldüğü" ve "Cemaate her konuda yardım ettiği" iddialarına yer verildi. Bu iddialar, YRP'nin AK Parti ile olan ittifak görüşmelerine gölge düşürebilecek nitelikte.

Yorumlar