İspanya "ceset çalan çete"yi konuşuyor

İspanya'da, hastanelerden ceset çalarak üniversitelere satarak vurgun yapan bir çeteye operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İspanya "ceset çalan çete"yi konuşuyor

İspanya'nın Valensiya kentinde, hastanelerden kimsesizlerin cesetlerini çalarak tıp fakültelerine satan bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. İspanya Ulusal Polisi'nin yürüttüğü operasyonda, bu suçtan yaşları 41-74 arasında değişen dört erkek İspanyol vatandaşı yakalandı.

SAHTE EVRAKLARLA CESARET GÖSTEREN SUÇ ŞEBEKESİ

Suç örgütü, hastanelerde veya yaşlı bakım evlerinde vefat eden kimsesiz kişilere ait cesetleri sahte evraklar düzenleyerek teslim aldı. Bu cesetleri kadavra olarak kullanılmak üzere tıp fakültelerine sattılar.

POLİS SORUŞTURMASININ DETAYLARI

İspanyol polisi, bu soruşturmanın, 2023 yılının başında ölen bir kişinin cesedinin Valensiya'daki bir hastanenin morgundan düzensiz şekilde kaldırılması ve sahtecilik yapılan belgelerin fark edilmesi üzerine başlatıldığını açıkladı. Soruşturma, hastane kayıt defteri ve nüfus müdürlüğüne sunulan belgelerdeki sahteciliklerin tespitiyle ilerledi.

Suç örgütünün, kimsesiz, yaşlı veya hayati riski bulunan kişileri takip ederek ölümlerinin ardından cesetleri sahte evraklarla alıp, 1200 avro karşılığında tıp fakültelerine sattığı belirlendi.

Yorumlar