Firaz Korkmaz kimdir nerelidir ne ile suçlanıyor? Terör destekçileri havalimanını onun için birbirine kattı

Terör örgütü PKK destekçileri Fransa'da havalimanını birbirine kattı. Örgüt destekçileri, örgütten hüküm giyen bir teröristin Türkiye'ye iadesine karşı çıkmak için havalimanında olay çıkardı. Firaz Korkmaz kimdir nerelidir ne ile suçlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Terör destekçileri havalimanını birbirine kattı

Firaz Korkmaz isimli teröristin Türkiye'ye iadesi nedeniyle Paris De Gaulle Havalimanı karıştı. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charles de Gaulle Havalimanı, terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Türkiye'ye sınır dışı edilmesini protesto eden bir grup tarafından karıştırıldı. Protesto, Firaz Korkmaz adlı kişinin Türkiye'ye iadesine karşı çıkan yaklaşık 20 kişilik bir grubun havalimanına gelmesiyle başladı. Bu grup, Korkmaz'ı Türkiye'ye götürmek üzere olan Ulusal Geri Gönderme Birimi ekibine saldırıda bulundu. Firaz Korkmaz kimdir nerelidir ne ile suçlanıyor? 

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Firaz Korkmaz hakkında sınır dışı edilme kararı verilmiş ve bu durum, terör örgütü PKK'nın destekçilerini harekete geçirmişti. Grup, havalimanına ulaşarak Korkmaz'ın Türkiye'ye gönderilmesini engellemeye çalıştı.

GERGİNLİĞİN ARTMASI

Protesto sırasında, terör destekçileri ile havalimanında bulunan sivil personel arasında da gergin anlar yaşandı. Bu durum, çatışmanın büyümesine ve daha fazla hasara yol açmasına neden oldu.

MÜDAHALE VE SONUÇLAR

Fransız askeri birliklerinin müdahalesiyle olay kontrol altına alındı. Müdahale sonucunda havalimanında çalışan 3 kişi yaralanırken, olaylar sırasında herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığı belirtildi. Firaz Korkmaz'ın, olayların ardından Türkiye'ye gönderildiği öğrenildi. Havalimanında meydana gelen hasarın boyutu ve maddi zararın detayları ise henüz açıklanmadı.

FİRAZ KORKMAZ KİMDİR NERELİDİR NE İLE SUÇLANIYOR?

Firaz Korkmaz, terör örgütü üyeliği nedeniyle hakkında Türkiye'de araması bulunuyordu. 25 Şubat'ta Strasbourg kentinde gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Türkiye'ye iadesine karar verildi. Korkmaz'ın iadesi sonrasında İstanbul'da havalimanında Türk makamları tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Yorumlar