Hz. Yusuf kaç bölümden oluşuyor?

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Hz. Yusuf dizisinin kaç bölümden oluştuğu merak konusu oldu. Ramazan ayında ekranlarda yayınlanan Hz. Yusuf dizisi kaç bölüm, konusu, ne zaman, nerde çekildi? Fil ile ilgli merak edilen detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Hz. Yusuf kaç bölümden oluşuyor?

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Hz. Yusuf'un hayatını anlatan dizi film, Hz. Yusuf kaç bölümden oluşuyor, izleyiciler tarafından merak edildi.

Hz. Yusuf (a.s) Kur'an-ı Kerim'de bize aktarılan hayat hikayesinin beyaz perdeye aktarılmış hali olan Hz. Yusuf dizisi toplamda 45 bölümden olumaktadır. Kanal 7 ekranlarında Türkçe dublajlı olarak izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Konusu, Hz. Yusuf Peygamberin hayatını anlatır. Kur'an-ı Kerim'de geçen Yusuf kıssasından ilham alınarak yapılan dizinin orjinal adı, 'Josef The Prophet' dir. Yönetmen koltuğunda Ferecullah Silahşör oturmaktadır.

Mısır’da herkes yollara dökülmüş Yakub peygamberin gelişini beklemektedir. Hasret sona erecek, Yakub, bir ömür beklediği Yusuf’una kavuşacaktır. Yusuf’un 12 yıldız, güneş ve ayın önünde secde ettiğini gördüğü rüyası sonunda gerçek olur ve Rabbinin nimetiyle babasına kavuşur.

Hz. Yusuf'un oyuncuları arasında, Mustafa Zamani, Mahmud Pakniyet, Cafer Dehgan, Cihanbahş Sultani, Ketayun Riyahi, Leyla Bolukat , yer almaktadır.

2008 yılında CIMA Film Center tarafından yapılmıştır.

Dizi İran İslam Cumhuriyeti'ne ait bir dizidir. İran sineması tüm dünyada geniş yer bulur. İran sineması son dönemde yaptığı dizi ve filmlerle adından çokca söz ettirir. Film yapımı için İran'da 3 büyük plato oluşturuldu. Platolar geniş bir alana yaygın. Hz Yusuf film için adeta küçük bir Mısır Kenti kurulmuş.

Yorumlar