Trump onları böyle yakaladı

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın G20 zirvesine damgasını vuran "selamlaşma" anlarında çok ilginç bir durum yaşandığı ortaya çıktı. Sonradan ortaya çıkan görüntülerde, Trump'ın ikiliyi uzaktan izlediği görülüyor. Trump, zirvede Selman ile görüşmeyeceğini, Putin ile görüşeceğini açıklamıştı. Ancak zirveye katıldıktan sonra tam tersini yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Trump onları böyle yakaladı

Dünyanın gözü Arjantin'de düzenlenen G-20'de liderlerler zirvesinde. Liderlerin her hareketinin kendi ülkelerinde manşetlik haber olduğu zirvede yaşanan bazı durumlar bütün dünyada haber oluyor. Rusya Devlet Başkanı Vlatimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın zirve sırasındaki tokalaşma biçimleri de dünya basınında gündem olmuştu. O anlarla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. İkili selamlaştıkları anda ABD Başkanı Donald Trump da onları uzaktan izliyormuş. ABD Başkanı Trump, kendisine yakın müttefik olarak gördüğü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın, kendisine rakip olarak gördüğü Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesine tepkili olduğu biliniyor. İkiliyi bu şekilde görmesine verdiği tepkiyse yüzünden okunuyordu.

Arjantin'de G-20 zirvesi devam ediyor. İlk gün düzenlenen ikili ve üçlü toplantılarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ayak üstü gerçekleştirdiği görüşme, toplantıya damgasını vurdu. Kaşıkçı katliamından sonra ilk kez uluslararası alanda boy gösteren Veliaht Prens bin Selman, Vladimir Putin ile bir araya geldi. Vladimir Putin ile ayak üstü sohbet eden Selman, güncel konular ile iki ülke arasındaki iş birliğini görüştü. Bu görüşme sırasında samimi pozlar veren ikili, karşılıklı olarak birbirlerine çak yaptı. Ancak bu samimi görüşme sırasında gizli bir göz de onları izliyordu. Selman ile Putin'in karşılıklı olarak çak yapması sırasında arkada Donald Trump'ın, ikiliyi gizlice izlediği görüldü.

Reuters'ın çektiği fotoğrafta kameralara yakalanan Trump, bu samimiyeti kabullenmeyen bakışlarla ikiliyi seyretti. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda Trump'ın, Selman'ı kıskandığı belirtilirken "Trump Selman'a faturasını kesecek" yorumları yapıldı.

Yorumlar