Rusya: Türkiye'ye savaş uçağı da satabiliriz

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizi nedeniyle tehlikeye giren F-35 savaş uçağı projesi konusunda bir açıklama yapan Rusya, "Gerekirse Türkiye'ye savaş uçağı da satabiliriz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Türkiye'ye savaş uçağı da satabiliriz

Türkiye'nin yıllarca kapılarda bekletilerek Patriot konusunda oyalanması ve ardından gelen S-400 sürecine benzer bir süreç savaş uçakları konusunda da yaşanabilir. Türkiye'nin S-400'ler alması nedeniyle maruz kalacağı muhtemel bir F-35 ambargosu, Türkiye ile Rusya arasında yeni bir alışverişin başlangıcı olabilir. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye’ye Rus yapımı savaş uçakları teslim edilmesini içeren bir anlaşma için görüşmeler yapılmasının olası olduğunu belirtti.

Rusya’nın Savunma Sanayisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Borisov, Türkiye’ye yeni hava savunma sistemleri ya da savaş uçağı teslimatı için görüşmeler yapılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, “Neden mümkün olmasın? Artık elimizde bunun mümkün olduğuna ilişkin bir örnek bulunuyor” yanıtını verdi.

Söz konusu soru Borisov’a, Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye sevkiyatı devam ederken yöneltildi. Son olarak Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, S-400 parçalarını taşıyan 13 ve 14. askeri kargo uçaklarının ülkeye iniş yaptığını açıklamıştı.

Diğer taraftan S-400 parçalarının hepsinin sevkiyatının tamamlanmış olması için Türkiye’ye toplam kaç uçağın gönderileceği net olarak bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sistemin yerleştirilmesine ilişkin işlemlerin Nisan 2020’de tamamlanacağını söylemişti.

Yorumlar

ihsan su -57 leri beraber yapalım