Erdoğan'dan Meral Akşener hakkında 'iftira' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener hakkında "iftira" davası açıyor. Akşener, Denizli'de yaptığı konuşmada, "Erdoğan size terörist diyor" demişti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Meral Akşener hakkında 'iftira' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener hakkında "iftira" davası açıyor.

Erdoğan, Mardin'de yaptığı açıklamada "Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor, bu yalana başvurdular. Aynısı Meral Hanım da yapıyor. Sen ne terbiyeden muafsın. Utanmadan sıkılmadan, benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan, utan. Avukatlarımı da görevlendirdim" dedi.

Erdoğan konuşmasında, “Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor bir şey bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli'de utanmadan sıkılmadan benim terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. benim işim yöneticilerle halkımla değil” şeklinde konuştu.

Akşener, Denizli'de yaptığı konuşmada, "Erdoğan size terörist diyor" demişti.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Denizli'de dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları ortak mitingde konuşmuştu. 

Akşener konuşmasında, "Cumhurbaşkanı, İyi Parti'ye oy verenlere 'terörist diyor'. Cumhurbaşkanı CHP'ye oy veren vatandaşlara terörist diyor" demişti.

MERAL AKŞENER DENİZLİ'DE NE DEMİŞTİ?

Peki Meral Akşener Denizli'de tam olarak ne demişti?

İşte o konuşmanın tam metni: 

"Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler. Nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizliler iyi misiniz? Koca yürekli Denizliler size terörist dediler iyi misiniz. Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? 10 milyon seçmeni olan CHP'ye, 5 milyon seçmeni olan İYİ Parti'ye, 1 milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. (Bu sırada alanda yuh seslerinin yükselmesi üzerine) Hayır yuhlamayın. Biz onlar gibi değiliz. 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş, kutuplaştırarak birbirimize düşürterek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor. Ama bu defa pabuç pahalı. Cumhur İttifakı'nı tercih edenlere sesleniyorum. MHP, AK Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever, asli unsuru kardeşlerimizsiniz. Bu meydanı şereflendiren Denizlili kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki bu arkadaşın sözlerine aldanıp bir kalp kırmayın."

Yorumlar