Fransız vekilden Filistinlilere skandal benzetme

Filistinliler hakkında yaptığı konuşmada onları "kanser" hastalığına benzeten Fransız vekil hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Fransız vekilden Filistinlilere skandal benzetme

İtalyan Milletvekili Sabrina Sebaihi, İsrail vatandaşı olan Fransız Milletvekili Meyer Habib hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sebaihi, Habib'in 20 Ekim 2023 tarihinde Radio J programında sarf ettiği, Filistinlileri "kanser" olarak nitelendiren sözleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına başvurduğunu duyurdu.

Sabrina Sebaihi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meyer Habib'in sözlerinin Filistin halkına yönelik şiddet ve nefreti teşvik edebileceğini belirtti.

Sebaihi, Habib'in ifadelerini, Filistinlilerin yok edilmesinin gerekli olduğunu ima etmek olarak yorumladı.

Habib'in bu ifadeleri kullanırken Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinlinin öldürüldüğüne dikkat çekti ve Habib'in benzer açıklamalarının 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ettiğini kaydetti.

Sabrina Sebaihi, bir milletvekilinin Filistin halkına yönelik şiddeti ve nefreti teşvik etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Meyer Habib'in sözlerinin Filistin halkına yönelik şiddet ve nefret içerdiğini iddia ederek, bu ifadelerin Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesini talep etti.

Vekilin skandal benzetmesi, Fransa ve genel olarak uluslararası toplumda tartışmalara yol açtı.

Meyer Habib'in ifadeleri, Filistin halkına yönelik algılar ve uluslararası ilişkiler açısından eleştiri konusu oldu.

Sabrina Sebaihi'nin suç duyurusu, bu tür ifadelerin resmi makamlarca değerlendirilmesinin önemini vurguluyor.

Yorumlar