Esnaftan İhsanoğlu’na ‘Ekmek Parası’, ‘Ekmek Teknesi’ desteği

Muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, 'Ekmek için Ekmeleddin' sloganına Bursa’da Esnaf Birliği Başkanı’ndan destek geldi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı'nın, “Kazançlarımızı...

Google Haberlere Abone ol
Esnaftan İhsanoğlu’na ‘Ekmek Parası’, ‘Ekmek Teknesi’ desteği

Muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, 'Ekmek için Ekmeleddin' sloganına Bursa’da Esnaf Birliği Başkanı’ndan destek geldi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı'nın, “Kazançlarımızı ekmek parası, dükkanlarımızı ekmek teknesi şeklinde ifade ediyoruz” şeklindeki sözleri üzerine memnun olan İhsanoğlu, “Bugün imtihanı kazandık işte… Demek ki İstanbul’da bazı çevrelerce tartışılan bu sloganımız makes buldu, tabanını buldu. Esnafımızın bunu anlamış olması, geniş halk kitlelerinin anlamış olduğunun en güzel delili.” dedi.

    Bursa’da tarihi Kozahan’da basın toplantısı düzenleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İhsanoğlu, daha sonra Kozanhan esnafını gezerek vatandaşlarla görüştü. Gümüşçülük yapan bir esnafı dinleyen İhsanoğlu, esnafın, “Esnaf olarak zor durumdayız aslında. İşlerimiz çok durgun ama inşallah iyi olur” şeklindeki sözlerine, “Biz bunlara tabiî ki çare düşünüyoruz. Huzurlu bir cumhurbaşkanlığı istiyoruz. Çankaya’da sigortanın atmaması lazım.” şeklinde karşılık verdi.

    "DÜKKANLARIMIZA EKMEK TEKNESİ DİYORUZ"

    Daha sonra Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Bürosu'nu ziyaret eden İhsanoğlu, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı'nın, 'Ekmek için Ekmeleddin' sloganı için söyledikleri ile keyiflendi. Hanlar Birliği Başkanı, "Kazançlarımızı ekmek parası, dükkanlarımızı ekmek teknesi, hatta siyaseten yöneldikleri zaman ekmek partisi şeklindeki esprilerimiz, sizin bu dönemdeki sloganınız ile hoş bir tesadüf oldu. Sizlere tekrar başarılar diliyorum." dedi.

    "BUGÜN İMTİHANI KAZANDIK İŞTE"

    Esnafın sözleri üzerine, "Bugün imtihanı kazandık işte" diyen İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Ekmek için Ekmeleddin sloganının nasıl tuttuğunu tesadüfen, böyle bir samimiyetten gelen, ekmek teknelerini korumak isteyen bir çarşı liderinin ifadesinden duymak beni çok sevindirdi. Demek ki İstanbul’da bazı çevrelerce tartışılan bu sloganımız makes buldu, tabanını buldu. Esnafımızın buun anlamış olması, geniş halk kitlelerinin anlamış olduğunun en güzel delili. Biz bunu dün Erzurum’da da gördük. Bursa’da da esnafımızın bu sinyali almış olması bizi gerçekten çok sevindirdi." CİHAN

Yorumlar