Erdoğan, ABD'den neden döndüğünü açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den dönüşüyle ilgili olarak, "Perşembe günü cenaze namazının kılındığı törene katılmakla maksadın hasıl olduğunu düşündük. O nedenle daha fazla kalmadan dönelim istedik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, ABD'den neden döndüğünü açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılımından sonra oraya çıkan spekülasyonlarla ilgili konuştu. Erdoğan, ABD dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda, neden erken döndüğünü de izah etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basında yer alan iddialar üzerine sorular soru üzerine, "Bir müslüman olarak dini görevimizi yerine getirdik. Cuma olan tören, daha ziyade genel bir anma etkinliği biçiminde bir tören olacak denildi. Perşembe günü cenaze namazının kılındığı törene katılmakla maksadın hasıl olduğunu düşündük. O nedenle daha fazla kalmadan dönelim istedik." cevabını verdi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili bölümü: Merhum Muhammed Ali, bizler için de önemli bir şahsiyet. Vefat haberi gelince, Muhammed Ali’nin cenazesine bizzat katılmamızın isabetli olacağını düşündük. Louisville’de merhum Muhammed Ali’nin cenaze namazını kılarak dini vecibemizi yerine getirdik.

Onun şampiyonlukları, adeta milli başarı gibi sevindirirdi bizleri. Hele hele ‘Muhammed Ali’ ismini de almış olması, Müslümanları birbirine bağlayan bir bağa dönüşmüştü.

Mesela, ‘Onlar bize bir şey yapmadılar ki, biz niye Vietnam’a savaşa gidelim’ diyerek, Vietnam’a savaşa gitmeyi reddetmesi beni çok etkilemiştir. Bedel ödemiş biridir. Vietnam’a savaşa gitmeyi reddettiği için 5 yıl hapis, 10 bin dolar para cezası almış. Şampiyonluğu elinden alınmış, ringlerden men edilmiştir. Ama tekrar ringlere döndükten sonra, elinden alınan şampiyonluğu söke söke geri almayı da başarmıştır. Çok yardımsever bir insandı.

Bir müslüman olarak dini görevimizi yerine getirdik. Cuma olan tören, daha ziyade genel bir anma etkinliği biçiminde bir tören olacak denildi. Perşembe günü cenaze namazının kılındığı törene katılmakla maksadın hasıl olduğunu düşündük. O nedenle daha fazla kalmadan dönelim istedik.

Erdoğan, "Uğurlama törenine kalmamanız, Türkiye’ye dönüşünüzü erkene almanız çeşitli spekülasyonlara da neden oldu. Bunlara ilişkin değerlendirmeniz nedir?" şeklinde bir soru üzerine ise şunları söyedi: Cuma günkü programın dini bir nitelik arz etmediğini gördük. Siyasi liderlerin katılımına dair bir şeyden de söz edilmedi. Böyle bir şey olsa kalıp ikili temaslarda da bulunma imkanı olabilirdi. ‘Ülkemiz hassas bir dönem içerisinde, orada fazlasıyla yapılacak işlerimiz var’ diyerek, Cuma’yı beklemeden dönmeyi tercih ettik.

Yorumlar