Davutoğlu: Yeni anayasada laiklik olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, il başkanlarına hitap ettiği konuşmasında yeni anayasada laikliğin de olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Yeni anayasada laiklik olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. ''Laiklik'' tartışmalarına son noktayı koydu. ''Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir'' dedi.

Konuşmasından satır başları: "Devlet hiçbir yerde yoktu ama sert yüzünü göstermek için her yerde karşımıza çıkıyordu. Devlet millet uyumu diye bir şey kalmamıştı. Siyaseti siyasetçiler yapmıyordu. Rahmetli Erbakan hocamız, itham ederek, mesnetsiz sözleri yine dolaşıma girdi. Bunun gibi şahsiyetler hiçbir zaman millet için siyaset yapmadı. Onun direndiği 28 Şubat şartlarının bu ülkeye çökmesine izin vermeyeceğiz.

Bir yerlerden aldıkları talimatlarla milleti dizayn ettiler. O koltukları milletin emaneti olarak görmedi. Milletimiz AK Parti'yi iktidara getirerek 'Yeter artık' dedi. 

Milletin güvenini boşa çıkarmadık. 14 yıldır verilen emaneti hakkıyla yerine getirdik. AK Parti hem büyük köklü tarihimizin zafer yıllarını, İstiklal Harbi'nin güçlü vakar yıllarını temsil ediyordu. Kut'ül Amare, Çanakkale Zaferi'nde nasıl büyük zafere imza atıldıysa, Bağdat'ı savunmak için aziz ecdadımızın kazandığı büyük bir zaferdi. Biz Çanakkale kadrolarıyiz, biz Kut'ül Amare kadrolarıyız.

Türkiye ilk sivil anayasası için çalışmalarımızı hızlandırdık. TBMM bünyesinde tamamlamak istedik ama, muhalefet partileri nedeniyle bu olamadı. İstişareler yaptık, parti kurullarımızda konuştuk. Anayasa yazım heyetimizi belirleyerek bu haftadan itibaren yazım faaliyetine başladık. Milletimizin ihtiyaçlarını özlemlerini biliyoruz. İnsan onuruna saygılı, demokratik bir anayasa istiyoruz. Demokrasi ve hukuk devletinin gelişmesi için müşterek vicdanı esas alacağız. Milletimizin demokrasi ve özgürlük taleplerini karşılayacağız. Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir. Devletin nitelikleri AK Parti iktidarı sayesinde esas anlamına kavuşmuştur. AK Parti kamuoyuna sunduğu taslaklarda laiklik ilkesine yer vermiştir, laiklik ilkesi devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olacağını ele alacaktır. AK Parti bu konuda farklı bir arayış içinde değildir, spekülasyona izin vermiyoruz. Bunun nihayete erdiği kanaatindeyiz. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasada laiklik ilkesinin de yer alacağını açıkladı. 

Yorumlar