Çiftçi isyanı Avrupa'da dalga dalga büyüyor

Avrupa ülkelerinde başlayan çiftçi isyanı dalga dalga farklı ülkelere yayılıyor. İsyanlar komşumuz Yunanistan'da da başladı. Çiftçiler, "Biz yoksak yemek de gelecek de yok" sloganlarıyla yürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçi isyanı Avrupa'da dalga dalga büyüyor

Yunanistan'ın Selanik şehrinde çiftçiler, hükümetten destek talepleriyle dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Almanya, Fransa ve Belçika'nın ardından Yunan çiftçiler de traktörlerle ve sembolik tabutlarla Selanik'e giriş yaparak, Uluslararası Selanik Fuar Merkezi önünde toplandı.

DESTEK TALEPLERİ VE EYLEMLER

Çiftçilerin ana talepleri arasında üretimde kullanılan elektrik, mazot ve diğer girdi fiyatlarının düşürülmesi yer alıyor. Bu eyleme arıcılar, besiciler ve balıkçılar da destek vererek, hükümetle diyalog kurma arzularını ifade etti. Çiftçiler, 3 Şubat'ta düzenlenecek "Agrotica" Fuarı vesilesiyle büyük bir gösteri yapmayı planlıyorlar.

HÜKÜMETTEN YANIT

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çiftçilere ödenen sübvansiyonların artırılacağını, Eylül 2023'teki sel felaketinden etkilenen çiftçilere ek yardım yapılacağını ve çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü için diyalog kapılarının açık tutulacağını duyurdu.

SEL FELAKETİNİN ETKİLERİ

Eylül 2023'te yaşanan sel felaketinden zarar gören çiftçiler, yeterli miktarda tazminat, ürünlerinin korunması için projelerin inşası ve üretim maliyetlerinin azaltılması gibi konularda taleplerini dile getirdi. Çiftçiler, 24 Ocak'tan itibaren çeşitli kentlerde eylemlerini sürdürüyorlar.

Yorumlar