Çeyrek altın ne kadar? 521 lira mı 570 lira mı?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik finans verilerini sunan şirketlerin de kafalarını karıştırdı. Piyasada altın verileri tablolarının bazılarında çeyrek altın 521 lira olarak belirtilirken, bazılarında ise 570 lira olarak gösteriliyor. Peki, gerçekte çeyrek altının fiyatı ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Çeyrek altın fiyat karmaşası yaşıyor

Gram ve çeyrek altın fiyatlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle de gram altın bugün rekor kırarak 347 liraya kadar yükseldi. Aynı şekilde çeyrek altın fiyatları da yükseliyor. Ancak Altın fiyatlarındaki hareketlilik finans verilerini sunan şirketlerin de kafalarını karıştırdı. Piyasada altın verileri tablolarının bazılarında çeyrek altın 521 lira olarak belirtilirken, bazılarında ise 570 lira olarak gösteriliyor. Peki, gerçekte çeyrek altının fiyatı ne kadar?

Örnek olarak, Anadolu Ajansı'nın abonelerine servis ettiği haberlerde çeyrek altın fiyatları için 521 lira deniliyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberinde, "Yeni güne artışla başlayan altının gram fiyatı, 348,9 lira ile rekor seviyeyi görmesinin ardından, saat 11.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 346,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 573 lira, Cumhuriyet altını da 2.332 liradan satılıyor." denidi. 

Ancak NTV ve Habertürk'ün ekonomi servisleri tarafından kullanıcıları sunulan altın fiyatları tablosunda çeyrek altın fiyatı 571 lira olarak görünüyor. Habertürk'ün haberinde ise şöyle denildi: Haftanın son gününde güncel piyalarda yükseliş devam ederken gram altının fiyatı 318,91 liradan, çeyrek altının fiyatı ise 521,42 liradan işlem görüyor.

Aynı şekilde NTV'nin televizyon ekranlarından verilen bilgi bandında da çeyrek altın fiyatlarının 570 lira civarında olduğu gösteriliyor. Kanalın internet haber sitesinde de çeyrek altın 570 liradan gösteriliyor.

HÜRRİYET'İN BİGPARA TABLOSU

Öte yandan Hürriyet'in Bigpara isimli sitesinde yayınlanan altın tablosunda da fiyatlar 521 liradan gösteriliyor. 

İşte 3 Nisan 2020 tarihli altın fiyatları tablosu:

Karışıklığın nedeni ise anlaşılamadı.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar