Cenk Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Milli Takım oyuncusu eski Beşiktaşlı Cenk Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Cenk Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Milli Takım oyuncularından ve eski Beşiktaşlı Cenk Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi kulüplerde oynadı, şu an nerede oynuyor?

  • Cenk Tosun aslen Denizlili'dir.
  • 28 yaşındadır.
  • 1 metre 83 santim boyunda.
  • Santrafor oyuncusudur.

İşte Cenk Tosun'un biyografisi: 

Cenk Tosun, Denizli'nin Çambaşı Mahallesi'nden Almanya'ya göçen bir dedenin torunudur. Babası, Denizli doğumlu ancak Almanya'da büyümüş bir Türk vatandaşıdır. Doğal olarak Cenk Tosun da 7 Haziran 1991 tarihinde Almanya'da dünyaya gelmiş.

Babası ve amcası futbolla yakından ilgili olan Cenk Tosun'un futbol hayatı da bu ilgiden kaynaklanmış durumda. Amcasının Alman amatör futbol kulüplerinde oynadığı biliniyor.

Cenk Tosun henüz 5 yaşındayken babası ve amcasının da girişimleriyle Alman kulüpleri tarafından keşfedilmiş.

Cenk Tosun aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Almanya'ya ilk taşınan ailenin büyüğü dedesi Süleyman Tosun'un tribünlerde Cenk Tosun'u izlerken kalp krizinden vefat ettiği bilinir.

Futbola SV 07 Raunheim takımının alt yapısında başladı. Daha sonra Eintracht Frankfurt takımına transfer olarak oranın alt yapısında oynadı. 

Profesyonel futbol hayatına da Franfurkt'ta başladı. Burada bir maç oynadıktan sonra Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantep'te 109 maçta oynadı. Burada 39 gol attı. 2014 yılında ise Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta tam 142 kez forma giyen Cenk Tosun burada 64 gole imza attı. 

2018 yılında ise rekor bir transfer ücretiyle Everton'a transfer oldu. Everton'da çıktığı 39 maçta şu ana kadar 9 gol kaydetti. 

Şimdilerde Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım'da top koşturan Cenk Tosun, Denizli'deki yakın akrabaları tarafından son derece sevilen bir isimdir. Köyüne, akrabalarına şu ana kadar çok sayıda yardımda bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar