Burak Ç. Kızılhan kimdir, nerelidir?

Burak Ç. Kızılhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği nedir soruları Fenerbahçe kongresinin başlamasıyla birlikte gündeme gelen sorulardan biri oldu. İşte Burak Ç. Kızılhan biyografisi v özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Burak Ç. Kızılhan kimdir, nerelidir?

Burak Ç. Kızılhan kimdir, ne iş yapıyor, nerelidir, mesleği nedir, nerede çalışıyor veya daha önce nerelerde çalıştığı gibi sorular Fenerbahçe kongresinin başlamasıyla birlikte  hem kulüp üyeleri hem taraftarlar tarafından cevabı aranan sorular oldu. Peki, kimdir Burak Ç. Kızılhan? İşte Burak Ç. Kızılhan biyografisi veya özgeçmişi: 

Burak Ç. Kızılhan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yeni dönemdeki başkanlık sürecinde kendisiyle birlikte çalışacak isimler arasında olması beklenen mbir kişidtir. Ali Koç'un açıkladığı yönetim listesinde Burak Ç. Kızılhan adı da yer alıyor. Haliyle insanlar Burak Ç. Kızılhan'ı merak etti. 

Burak Ç. Kızılhan
Burak Ç. Kızılhan Ali Koç'un listesinde yer alıyor.

 

Burak Ç. Kızılhan 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Şişli Terakki’de orta ve lise öğrenimini bitirdikten sonra St. Benoit Fransız Lisesii bitirdi. Daha sonra Londra’daki University of Hertfordshire’da Elektrik-Elektronik Mühendisliği üzerine lisans, yine Londra’da bulunan Brunel University’de Mühendislik Yönetimi alanında master yapmıştır. Ayrıca, Harvard Business School’da Finans alanında Executive eğitimini tamamlamıştır.

Eğitim hayatından sonra Schneider Electric İngiltere’de iş hayatına başlamıştır, 2 sene proje müdürü görevini sürdürmüştür. 2010 yılında aile şirketleri olan AE Arma-Elektropanç’ta İş Geliştirme Müdürü ve Orta Doğu-Kuzey Afrika (MENA) operasyonlarının başında yer alan Kızılhan, 2014 yılından itibaren şirketin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilmiştir.

Haziran 2017’den Temmuz 2020’ye kadar AE’nin CEO’luk görevini üstlenen Kızılhan, Şubat 2019’dan beri AE Mühendislik ve İnşaat (AE E&C) firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Orta Doğu’nun en prestijli yayımlarından Construction Week’in belirlediği bölgenin en etkili 100 ismini kapsayan Power 100 listesinde Türkiye’yi temsil eden iki Türk’ten birisi olan Kızılhan, 2020 yılı listesinde 62. sırada yer almıştır. Kızılhan aynı zamanda 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 yıllarında da listenin en genç ismi olarak yer almıştır.

Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan Türkiye’nin 40 yaş altı en güçlü 40 lideri sıralamasının yapıldığı “40 Genç CEO” 2018,2019 ve 2020 listelerinde yer alan Kızılhan, ayrıca Fortune Türkiye’nin belirlediği “40 Yaş Altı 40” listesinde 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da yer almıştır. Burak Ç. Kızılhan’ın sivil toplum kuruluşlarında halen devam etmekte olan görevleri;

Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu Üyesi

1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyesi

Endeavor Türkiye Üyesi

Burak Ç. Kızılhan son olarak Fenerbahçe Başbakanı Ali Koç tarafından yönetim kurulu aday listesine alınan isimlerden biri oldu.

FETÖ BORSASI SAVCISIYLA İLİŞKİSİ

Burak Ç. Kızılhan adını İstanbul'da açılan FETÖ borsası soruşturması savcısıyla adı anılan isimdir.

Haber ajanslarına 21 Şubat 2021 tarihinde düşen bir haberde Kızılhan için şu ifadelere yer veriliyor:

FETÖ Borsası'ndan menfaat elde ettiği iddiasıyla yargılanan savcı Lütfi Karabacak'la 1 milyon dolar rüşvet karşılığında anlaştığı iddiasıyla yargılanan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan hakkında açılan dava sürüyor.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Genel Sekreterlik görevini yürüten iş insanı Burak Çağlan Kızılhan'ın dosyasının, 'FETÖ Borsası' davasının görüldüğü Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde dosyayla birleştirilmesine karar verdi.

İddianamede yer alan iddialara göre;

Burak Çağlan Kızılhan, bozulan işleri nedeniyle aldığı borçlara karşılık verdiği çekleri tahsil edemeyince hesaplarına bloke konuldu. 

Bunun üzerine Kızılhan'ın 018 yılının kasım ayında savcı Lütfi Karabacak ve rüşvete aracılık etmekle suçlanan ve Karabacak tarafından MİT personeli olarak tanıtılan Murat Ayyıldız'la bir araya gelerek yaşadığı durumu aktardığı, çekini icraya koydurtan kişiler hakkında işlem yapılmasını istediği, bunun karşılığında da bir milyon dolar ödeme yapacağı ileri sürüldü. 

Karabacak'ın ise 10 Kasım 2018'de nöbetçi savcı olduğunu belirterek, şikayet dilekçesini o gün verilmesini istediğinin belirtildiği iddianamede, bunun karşılığında 100 bin dolar peşin, 900 bin dolar da işlem yapıldıktan sonra ödeme yapılacağı konusunda anlaşıldığı vurgulandı.

Kızılhan'ın avukatı aracılığıyla 10 Kasım 2018'de Mahmut Ak, Kamber Ocaklı, Serdar Çınar ve Mehmet Uğur Karadağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunun belirtildiği iddianamede, savcı Lütfi Karabacak'ın şüpheliler hakkında işlem başlattığı ve toplanan delillerden sonra 1 Ocak 2019'da gözaltı kararı çıkarttığı ve şahısların gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltı işleminin ardından Kızılhan'ın 5 milyon dolarlık çeki karşılığında ödeme yapmayan ve icra işlemi başlatanlar arasında yer alan Kamber Ocaklı, Serdar Çınar ve Mehmet Uğur Karadağ dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ancak Ocaklı, Çınar ve Karadağ'a liderlik ettiği ileri sürülen Mahmut Ak, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Murat Ayyıldız'ın verdiği ifadeye göre, savcı Lütfi Karabacak, 250 bin dolar rüşvet alarak, Mahmut Ak'ı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmedi. Yani iddiaya göre savcı Lütfi Karabacak, hem dolandırılan Burak Çağlan Kızılhan'dan, hem de dolandırıcılığa liderlik ettiği ileri sürülen Mahmut Ak'tan rüşvet aldı.

FETÖ'den yargılananlara menfaat karşılığında yardım edilmesi, FETÖ Borsası olarak adlandırılıyor. Savcı Lütfi Karabacak, bir başka savcı İsmet Bozkurt'la birlikte 'FETÖ Borsası' iddiasıyla açığa alınmış, haklarında dava açılmıştı. Karabacak, 27 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Karabacak ayrıca, hakkındaki iddialar nedeniyle, 17 Ocak 2020'de Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınmıştı.

Ali Koç'un listesinde yer alan diğer isimler ise şöyle: 

Asil Üyeler: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

Yedek Üyeler: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş.


 

Yorumlar