Bitlenme sorunu nasıl giderilir?

Bitlrnme sorunlrı ve çözüm yolları nasıl bulunur.

Google Haberlere Abone ol
Bitlenme sorunu nasıl giderilir?

Sprey

Öncelikle banyo yapılarak saç, yağdan ve kirden arındırılmalı ve kurutulmalıdır. Daha sonra sprey, 5-12 cm uzaklıktan saçın diplerine kadar uygulanmalıdır. Ayrıca kulak arkaları ve ense bölgeside atlanmamalıdır.

Şampuan

Bit şampuanları sorunun ortadan kaldırılmasında kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bu madde alkol içerdiği ve yanıcı olduğu için kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Bitlenme sorununa bitkisel çözümler!

Hindistan cevizi yağı: Saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayın ve bit tarağı ile tarayın. Daha sonra saçınızı yıkayarak durulayın.

Sarımsak: 10 diş sarımsağı blenderdan geçirin ve içerisine 3 yemek kaşığı misket limon suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra elde edilen macunu saç diplerine sürün. Yarım saat bekledikten sonra da bit tarağı ile saçlarınızı tarayın.

Çay ağacı yağı: Biraz zeytinyağı ile 10 damla kadar çay ağacı yağı karıştırılır ve saç köklerine masaj yapılarak uygulanır. Saçlar ince bir tarak ile tarandıktan sonra bir bone yardımıyla kapatılır. 12 saat bekledikten sonra da saçlar bitkisel bir şampuan ile yıkanır.

NOT: Bitler temiz bir insana da geçebilmektedir. Bu nedenle gereksiz yere utanmayın

Yorumlar