Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu nerelidir, kaç yaşında?

Azmi Karamahmutoğlu kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor soruları İBB adaylarının açıklanmasıyla birlikte sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu?

Zafer Partisi İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları merakla cevap arıyor.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Zafer Partisi'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İstanbul'dan aday göstereceği isim Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

KİŞİSEL BİLGİLER VE EĞİTİM HAYATI

Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Erzurum'da tamamlayan Karamahmutoğlu, yükseköğrenim için Ankara'ya yerleşti. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

azmi karamahmutoğlu kimdir
Azmi Karamahmutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu şartsız bir şekilde desteklemişti.

 

SİYASİ KARİYERİNİN BAŞLANGICI VE ÜLKÜ OCAKLARI DÖNEMİ

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atanan Karamahmutoğlu, bu görevi 1997 yılına kadar sürdürdü. Görevini Mustafa Hakan Ünser'e devrederek siyasi kariyerine farklı bir yön verdi.

MHP KONGRESİ VE SONRASINDAKİ GELİŞMELER

1997'de MHP Kongresi'nde yaşanan olaylarda aktif bir rol oynayan Karamahmutoğlu, Tuğrul Türkeş'e destek vermiş, fakat diğer adaylar Devlet Bahçeli lehine çekilince, kongrede yaşanan tartışmaların merkezinde yer aldı. Kongrede çıkan kargaşa sonucunda kongre ertelenmişti.

Azmi Karamahmutoğlu kimdir Azmi Karamahmutoğlu nerelidir, kaç yaşında

KKTC'DEKİ FAALİYETLERİ VE MİLLETVEKİLLİĞİ

KKTC'de Ülkü Ocakları'nın teşkilatlanması için çaba gösteren Karamahmutoğlu, 1991 yılında Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1995'te MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı ve 1999'da ikinci kez milletvekili seçildi.

CHP'YE YAKIN BİR İSİM

Devlet Bahçeli'nin genel başkan olmasının ardından MHP'de hiçbir görevde bulunmayan Karamahmutoğlu, 2017 referandumunda ve 14 Mayıs seçimleri öncesinde, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vererek siyasi görüşlerini açıkça ifade etti.

Ümit Özdağ tarafından İBB başkan adayı olarak duyurulan Azmi Karamahmutoğlu, siyasi hayatı boyunca çeşitli roller üstlenmiş ve farklı siyasi pozisyonlarda yer almış bir isimdir.

İBB ADAYLARINI AÇIKLAYAN PARTİLER VEYA İTTİFAKLAR

31 Mart 2024'te yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, bazı adaylar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Cumhur İttifakı: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı olarak eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gösterilmiş.
  • Cumhuriyet Halk Partisi: Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden aday olarak belirlenmiş.
  • Zafer Partisi: Adaylarından biri olarak Ülkü Ocakları eski başkanı Azmi Karamahmutoğlu belirlenmiş​​​​​​.

HDP'nin uzantısı DEM Parti ise aday çıkarmayacağı sinyalini verdi.

Yeniden Rehaf Partisi açıklama yapacağını duyurdu.

 

Yorumlar