Ekrem İmamoğlu Aleviler hakkında ne dedi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "S..et onları. Alevi lobisini yıktık" şeklindeki ifadeleri sosyal medyada bir anda gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'ndan Alevileri kızdıracak sözler

Ekrem İmamoğlu Aleviler hakkında ne dedi, Alevi lobisini yıktık diyerek neyi ve kimi kastetti? Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılan Erkan Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Çakır, İmamoğlu'nun Alevi toplumu ve parti içindeki bazı meselelere dair tartışmalı sözler sarf ettiğini öne sürdü. İddialar, parti içindeki mevcut durumu daha da gergin bir hale getirdi.

KURULTAY GÜNÜNDE YAŞANANLAR

Çakır, CHP'nin kurultay gününde yaşanan bir olayı anlattı. Ankara Milletvekili Deniz Demir ile yaşadığı kavganın ardından İmamoğlu tarafından divan odasına çağrıldığını belirtti. İmamoğlu'nun kendisine hitaben kullandığı ifadeleri aktaran Çakır, bu sözlerin Alevi toplumuna ve parti örgütüne yönelik ağır hakaretler içerdiğini iddia etti.

Çakır'ın aktardığına göre, İmamoğlu partideki Alevi lobisini yıkmaktan bahsetmiş ve bu durumun parti örgütü üzerindeki etkilerini dile getirmiş. Çakır, İmamoğlu'nun kendisine ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadelerini de paylaştı.

GÖRÜNTÜ VE SES KAYDI İDDİASI

Çakır, İmamoğlu'nun sözlerinin yer aldığı bir görüntü ve ses kaydının olduğunu iddia ederek, bunu kamuoyu ile paylaşacağını belirterek bir video görüntü yayınladı. 

Çakır'ın bu iddiaları, CHP içinde geniş yankı buldu.

Parti yönetimi ve üyeleri arasında konu hakkında farklı görüşler ortaya çıktı.

Bazı üyeler Çakır'ın iddialarını desteklerken, bazıları ise şüpheyle yaklaştı. 

Yorumlar