Avrupalı çiftçiler AB binasını işgal etti

Avrupa ülkelerindeki çiftçi ayaklanması her geçen gün daha da büyüyor. Avrupalı çiftçilerin son eylemi AB Parlamentosu'nun önünde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı çiftçiler AB binasını işgal etti

Belçika'da çiftçiler, artan maliyetler, Avrupa Birliği'nin (AB) çevre politikaları ve ucuz ithal ürünler konusundaki rahatsızlıklarını dile getirmek için başkent Brüksel ve çevresindeki ana yolları trafiğe kapatarak protesto düzenledi. Protestolar, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) önüne kadar yayıldı.

Trafik Akışı Engellendi

Çiftçiler, traktörleriyle başkent Brüksel çevresindeki yollar da dahil olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerindeki trafik akışını durdurdu. Bir grup çiftçi, AP önündeki Lüksemburg Meydanı'nda gösteri düzenledi. Çiftçi protestoları nedeniyle AP yerleşkesinin girişlerine dikenli teller çekildiği görüldü.

Çiftçilerin Talepleri ve Şikayetleri

Çiftçiler, AB'nin serbest ticaret anlaşmaları, karmaşık piyasa düzenlemeleri, sübvansiyon dağıtımındaki adaletsizlikler ve sürdürülebilir tarıma geçişteki hatalar gibi konulardan şikayetçi. Artan maliyetlere karşı tarımsal ürünler için daha yüksek fiyat talep ediyorlar.

Avrupa Genelindeki Çiftçi Protestoları

Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Polonya, İtalya, Macaristan gibi birçok AB ülkesindeki çiftçiler de son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor. Çiftçiler, AB'nin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, ucuz Ukrayna tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirlerini eleştiriyor.

AB'ye Yönelik Eleştiriler

Avrupalı çiftçiler, AB'nin "Yeşil Mutabakat" kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin getirdiği katı kurallar nedeniyle tarımsal üretimin zorlaştığını belirtiyor. Polonya ve Romanya'da ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması, Fransa'da artan yakıt fiyatları ve İtalya'da "Yeşil Mutabakat" programı ile artan maliyetler, tepkilerin odak noktasını oluşturuyor.

Yorumlar