Ankara'da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti

Sabah erken saatlerinde kara teslim olan Ankara'da kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Trafikte araçlar ilerlemeye zorlanırken zaman zaman kazalar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent kara teslim

Ankara'da kar yağışı hayatı felç etti.

Sabahın erken saatlerinden bu yanan etkili olan kar yağışı, öğle saatlerinden sonra doğru etkisini artırırken zaman zaman tipiye dönüştü. Cadde ve sokakların tamamen beyaza büründüğü başkentte kazalar meydana geldi.

10 SANTİMETREYİ AŞTI

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaşmasının ardından ulaşımda zorluklar yaşanmaya başladı. Şehir merkezinde de kar yağışı nedeniyle ulaşım durma noktasına gelirken zaman zaman kazalarda yaşandı. Kazaların yaşanmaması için önlem alan polis ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kontrol noktaları oluşturarak sürücüleri yönlendirme çalışması yaptı. 

KAYAN ARAÇLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Kar yağışının etkili olduğu ilde kar lastiği takmayan ve yağışa hazırlıksız yakalanan araçlar trafikte ilerlemekte güç çekerken, kar yağışının ardından yollarda kalan araçlar oldu. Vatandaşlar, yolda kalan araçlar iterek çıkarmaya çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması başlatılırken, kentin çeşitli noktalarında çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

 3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK


Kar, Başkent'te şehirler arası yollarda da ulaşımı aksattı. Ankara-Kırıkkale yolunun Elmadağ mevkiinde, yol karla kaplandı. Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve temizlik çalışması yaparak yolu ulaşıma açık tutmaya çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kar yağışının 3 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceği belirtildi.

Yorumlar