25 yıl sonra mesleğine dönen doktor koronaya yenildi

"59 yaşında döndüğü mesleğinde sadece 6 ay doktorluk yapabildi. Kovid-19 olduğunu İzmir'de öğrendi. Hafta sonu için İzmir'e gelmişti. Buraya geldiği gün semptomları başladığı için test yapıldı. Bir hafta evde kaldı. Hastanede yoğun bakımda yattı. Zaten çok uzun süredir de entübeydi"

Google Haberlere Abone ol
25 yıl sonra geri döndüğü mesleğine doyamadı

Tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyken ara verdiği eğitimine 25 yıl sonra dönen, mezun olduktan sonra mayısta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde göreve başlayan Acil Servis Hekimi Dr. Adnan Çetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 59 yaşında hayatını kaybetti.

Dr. Çetin'in vefatı, hastanenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile duyuruldu.

Hastanenin başsağlığı paylaşımında, "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemizin özverili çalışanlarından Acil Servis Hekimlerimizden Dr. Adnan Çetin, 39 gündür mücadele verdiği Kovid-19'a yenik düşerek Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabrı cemil niyaz ediyor, sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

"İnsanlara yardım etmesi için Allah bu zamanı bekledi"

Çetin'in kızı Afra Sevde Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yaşamayı seven, kendisinden "İyi insan" diye bahsedilen, azimli, enerjik ve yardımsever biri olduğunu anlattı.

Babasının yıllar sonra okulunu bitirdiğine işaret eden Çetin, şöyle konuştu:

"Hayatı çok zorluklarla geçti. Tıp fakültesini bırakma evresinden sonra her türlü işi yaptı. 6 ay sadece doktorluk yapabildi. Kovid-19 olduğunu İzmir'de öğrendi. Hafta sonu için İzmir'e gelmişti. Buraya geldiği gün semptomları başladığı için test yapıldı. Bir hafta evde kaldı. Hastanede yoğun bakımda yattı. Zaten çok uzun süredir de entübeydi, vefat etti. Salgın zamanı atandı, resmen oradaki insanlara yardım etmesi için Allah bu zamanı bekledi. Senelerdir mezun olmayı bekliyordu ve salgına denk geldi. Koronavirüs de onu bizden aldı. "

Çetin, dedesini de 3 ay önce Kovid-19'dan kaybettiklerini dile getirdi.

Dr. Adnan Çetin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyken ara verdiği eğitimine 25 yıl sonra dönmüş, mezun olduktan sonra 4 Mayıs 2020'de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde göreve başlamıştı.

DEPREMZEDELERİN İHTİYACI OLUR DİYE AMBULANS ÇAĞIRMAMIŞ

Babasının mayıs ayında göreve başladığını anlatan psikolog kızı Afra Sevde Çetin ise mezun olur olmaz Sağlık Bakanlığı'nın hızla atamasını yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Baba seni koronavirüs salgınına yetiştirecekler, diye espri yapıyorduk. Şubatta mezun oldu mayısta göreve başlamıştı. Hep dikkat et, dedik. Doktor olmak ve Covid hastalarına yardım etmek için sanki 2020'yi bekledi. İstanbul'da görev yaparken koronavirüse yakalanmış ancak İzmir'e geldiğinde semptom gösterdi. Testi pozitif çıkınca 1 hafta evde istirahat etti. Ardından 30 Ekim'de İzmir depremi oldu. Telefonda 'sesin kötü geliyor babacığım, ambulans çağır, sen 59 yaşındasın' dedim. Daha önce kalp krizi geçirmişti, kalbinde stent takılıydı. 'Ayakta duramıyorum', diyordu ama depremzedelerin ihtiyacı olur diye ambulans çağırmıyordu. Ama hastaneye yattığında yüzde 80 ciğerlerinde tutulum olduğunu öğrendik. Hemen yoğun bakıma alındı. 5 gün sonra da entübe oldu. Ama bunu hiç istememiş, kendi hep yeneceğini söylemiş. Hastanede 35 gün kaldı. 4 Aralık'ta vefat etti."

'KAN İHTİYACI OLDUĞUNDA TELEFONLARIMIZ SUSMADI'

2015 yılında kalbine stent takılan Dr. Adnan Çetin, düşük dozda tansiyon ilacı kullanıyordu. Kronik bir hastalığı olmamasına karşın koronavirüsle mücadelesine yenik düşen Çetin'in herkes tarafından çok sevilen biri olduğuna dikkat çeken çocuklarının annesi Perihan Yüksel de eski eşini gözyaşları içinde anlattı. Yüksel şunları ifade etti:

"1985'de evlendik. Maddi sorunları oldu. O dördüncü sınıfı bitirmişti evlendiğimizde ben de hemşireydim. Hocasıyla yaşadığı sorun ve maddi zorluklardan okulunu bıraktı. Yeğenim de tıpta okuyordu, ona hep 'sana bir gün yetişeceğim' derdi. Son zaman kafasına koymuştu okulu bitirmeyi. Yeryüzünde onu tanıyanlar çok şanslı. Elinin değmediği yokmuş. Kan ihtiyacı olduğunda telefonlarımız susmadı. Allah makamını cennet eylesin"

Çetin'in İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün vefat ettiği ve cenazesinin İzmir'de toprağa verildiği öğrenildi.

Çetin, daha önce ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılarak ilginç hayat hikayesini anlatmıştı.

Yorumlar