14 Mart neden tehlikeli? 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece ne olacak?

14 Mart neden tehlikeli? Cübbeli Ahmet Hoca'nın ve bazı astrologların 14 Mart'a ilişkin yatıkları açıklamalar, 14 Mart neden tehlikeli? sorusunu akıllara getirdi. Peki, 14 Mart neden tehlikeli? 14 Mart'ta ne olacak. İşte 14 Mart ile ilgili yapılan o açıklamalar

Google Haberlere Abone ol
14 Mart neden tehlikeli?

14 Mart neden tehlikeli? Cübbeli Ahmet Hoca, 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece bir felaket olabileceğini öne sürdü. Cübbeli Ahmet Hoca, 14 Mart'ta okunacak duaları da açıkladı. Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen büyük İstanbul depremi olacak sorusu akılları kurcalıyor. Peki, 14 Mart neden tehlikeli? Cübbeli Ahmet neden 14 Mart'ı işaret etti. İşte detaylar. 

14 MART NEDEN TEHLİKELİ?

14 Mart neden tehlikeli sorusu kamu oyu tarafından merak ediliyor. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen İsmailağa Cemaati Hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçtiğimiz günlerde internetteki sohbetinde 14 Mart'ta bir felaket olabileceğini açıklamasıyla vatandaşlar da tedirgin olmaya başladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 'Asrın Felaketi'nden sonra büyük İstanbul depremini korkuyla bekleyen vatandaşlar ise bu açıklama sonrası astrologların 14 Mart öngörülerini merak etti.

14 Mart neden tehlikeli?
14 Mart neden tehlikeli?

 

Cübbeli Ahmet Hoca, iki Çarşamba'yı riskli gördüklerini açıkladı. Peki 2023 14 Mart ne olacak?

Uzmanlar tarafından herhangi bir bilimsel bir açıklamanın yapılmadığı 14 Mart ile ilgili internette de yoğun bir araştırma söz konusu. Rumi Takvime göre Mart ayı dün itibari ile başladı. Cübbeli Ahmet'in yaptığı hesaplamalara göre 14 Mart Salı akşamı da tehlikeli gözüküyor. Tabi Cübbeli, 14 Mart akşamı büyük musibet ve belaların olak demiyor. Ancak burçların, gezegenlerin hareketleri ve bunları etkileri sonucu büyük olayların meydana gelebileceği göz önünde bulundurulmalı deniyor. 

Bu gece, yani 14 Mart Salı gecesi İsmailağa Camisi'nde bela ve musibetlere karşı toplu dua edilecek. Akşam namazını müteakiben başlayacak programda, Hacet namazı kılınacak. Tesbihat ve dualarla Yatsı namazının ardından da İslami sohbet gerçekleşmesi planlanıyor.

Cübbeli Ahmet o konuşmasında şunları söyledi:

"14 Mart akşamı çok büyük belaların, şerlerin dinen takdir edildiği bir gece demiyorum. Ama Allah'ın gezegenlere, burçlara verdiği etkilerden dolayı, çok kötü etkilerin, çok belaların hasıl olacağı bir duruma neden olabilir"

 

14 MART'I 15 MART'A BAĞLAYAN GECE NE OLACAK?

Mart ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecenin tehlikeli olabileceğini vurgulayan Cübbeli Ahmet Hoca, bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rumi takvime göre ilk Mart ayının ilk Çarşambasının 14 Mart olduğunu vurgulayan Cübbeli, Rumi takvime bakarak tespit yaptığını söyledi. Senede iki Çarşambaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Cübbeli, "Dualar yazıyoruz. Ben senede iki kez bu günleri size aktarıyorum. Muhammed Mustafa Şenkidri Hazretleri kitabında çok acayip ilimler koymuş. Burada Mart'ın ilk Çarşambasını işaret ediyor. Zaten Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gün için senelerdir anlatıyorum. Mart önümüzde şu an. Bu sene 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat edelim." şeklinde konuştu.

Cübbeli Ahmet Hoca "Ne olur ne biter? İstanbul'da olmayabilir. Taşrada da olabilir. Bir musibet şeklinde olabilir" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet konuşmasının kamuoyunda büyük yankı getirmesi üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Önümüzdeki 15 Mart Çarşamba sabahı belalardan korunmak niyetiyle Allah rızası için kesilmesini tavsiye ettiğim kurbanla ilgili hiç bir yer ve kuruluş adı vermedim. Sohbetlerimi dinleyenler bunu görebilir. Dolayısıyla bunu istismar etmek üzere herhangi kurum yada kuruluş benim sözlerimi ve resmimi kullanarak ilanlar yapmışsa ben onlardan beriyim, onlar da benden beridir. Dolayısıyla kendi kesebilen ve 60 parçaya bölebilen, bu ibadeti kendi yapıp fakirlere dağıtsın, kendisi yapamayacak olanlar güvendikleri bir hayır kurumuna bağışlayıp 60 parçaya bölünüp fakirlere dağıtılması hususunda tenbihte bulunsunlar. Allah istismarcıların şerrinden muhafaza eylesin. Amin."

CÜBBELİ AHMET HOCA NE DEMİŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca infiale sebep olan o açıklamasına şunları söylemişti:

“Mart'ın ilk Çarşambası dikkatli olunması yönünde uyarı var. Sanırım gezegenlerin hareketlerinden bu söyleniyor. Ben bunu inceledim. Rumi takvime göre, Mart ayına 12 gün sonra gireceğiz. Ondan sonra gelen ilk gün esas alınıyor. Ben hesap yaptım. 14 Mart'ın Salı akşamına geliyor. 14 Mart akşamı çok büyük belaların, şerlerin dinen takdir edildiği bir gece demiyorum. Ama Allah'ın gezegenlere, burçlara verdiği etkilerden dolayı, çok kötü etkilerin, çok belaların hasıl olacağı bir duruma neden olabilir. Belki sonra da olabilir. Mesela güneş tutulması korkutucu bir ayettir. Kur'an böyle söylüyor. 2009 depremi güneş tutulmasından sonra oldu. Şimdi burada 14 Mart akşamı bir şey olmazsa 'Cübbeli ne oldu?' demeyin. Ben tedbirlerinizi alın diyorum. Belki aylar sonra olacak. Ben bunu anlatıyorum. İyi ki de olmaz. Ama olmazsa Allah yüzünden olmadı. Kur'an okuyanların, kurban kesenlerin, namaz kılanların sayesinde olmaz. Onun için dua ve namaza karşı gelenler zikre karşı çıkanlar dinsizdir. Astroloji de bir ilim. Bakın onlar da söylemeye başladı. Ama benden görüp söylediler. 14 Mart'ın etkileri maalesef olumsuz etkiler gösterecektir. İstanbul olur olmaz bilemem. Belki Ege'de olur. Başka yerde olur. Yani tehlike var. Allah bizi muhafaza etsin. 14 Mart'ın Salı akşamı neler yapalım? Bunu sadece bu Çarşamba olarak algılanmayın. Her Çarşamba önemlidir. 14 Mart'ta hacet namazı kılacağız. Zikirler var. Onları yapacağız. “

 

NEDEN CÜBBELİ DİYORLAR?

Kibrit kutusundan cami yapar, çöplerinden de cemaat yapar ve onlara namaz kıldırır denirdi. Mahmut Hoca'dan ders aldıkları sırada, oradaki doktorlardan birinin oğlunun da adının Ahmet olması üzerine, Mahmut Efendi bu iki çocuğa hitap etmede karışıklık olmasın diye, Ahmet Mahmut Ünlü'ye “Cübbeli Ahmet” ismini vermiştir.

Yorumlar