Kütahya ve Bilecik'te demokrasi nöbeti devam ediyor

Kütahya ve Bilecik'te vatandaşların "Demokrasi nöbeti" sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kütahya ve Bilecik'te demokrasi nöbeti devam ediyor
Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti. Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da destek vererek, meydanda sahne aldı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminde tankların önüne yatan, kamyonuna gençleri doldurup alana getiren "Halk kahramanları" Şerife Boz, Mehmet Köse, Safiye Bayat ve Metin Doğan da yaşadıklarını meydandaki vatandaşlara anlattı.

Bilecik

Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Gülümbe Köyü Muhtarı Ali Osman Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne siyasi parti liderlerinin davet edilmesini çok önemli bulduğunu belirtti.

Milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde parti ayırımı olmadan demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Kaya, "Ülkenin değeri, darbeden sonra daha iyi anlaşıldı.
Meydanlarda Türk bayrağından başka bir bayrak görmüyoruz. Hepimiz vatan, birlik ve beraberliğimiz için demokrasimize sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın parti gözetmeden parti liderlerini davet etmesini olgunlukla karşılıyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Partilerin birlik ve beraberliği göstermesi ülkemizin bütünlüğü açısından güzel." dedi.

İsmail Kartal da daveti siyaset, birlik ve beraberlik açısından olumlu bulduğunu belirterek, "Bugüne kadar siyasette o partili, bu partili izlenimleri vardı ama bu darbe meselesiyle insanlar memleketleri, başka gidecek yerleri olmadığını ve sahip çıkılması gereken bir Cumhurbaşkanı olduğunu öğrendiler. Parti liderleri Cumhurbaşkanımıza sahip çıkarlarsa kendi tabanlarından daha fazla rağbet göreceklerdir ve siyaseten de kazanacaklardır." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine katılan Fahrettin Yücel ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin mitinge katılmasını olumlu bulduklarını, yapması gerekeni yaptıklarını, ülkenin geleceği için hiç kimsenin parti gözetmeden bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar