Çanakkale'de sel felaketi

Çanakkale, Kepez beldesinde şiddetli yağış sonucu taşan Kepez Çayı'nın neden olduğu sel felaketinde birçok tekne zarar gördü. Kepez Belediyesi, taşkın sonrası bölgede temizlik ve güvenlik önlemleri alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kepez Çayı'nın Taşkını Teknelere Zarar Verdi

Çanakkale'de meydana gelen şiddetli sağanak yağışlar sonucu Kepez Çayı'nın debisinin yükselmesi, Kepez beldesindeki balıkçı barınağında bulunan teknelerde büyük hasara yol açtı. Yağışların sabah saatlerinde başlaması ve gün boyunca aralıklarla sürmesi, çayın taşmasına neden oldu.

TEKNELER ZARAR GÖRDÜ Taşkın sonucunda, barınakta bulunan çok sayıda tekne zarar gördü. Tekne sahipleri, hasar gören teknelerini kurtarmak için çabalarını yoğunlaştırdı. Bazı teknelerin su alarak battığı, mal sahiplerinin ise teknelerinin iplerini sağlamlaştırmak için bölgeye akın ettiği gözlendi.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE Kepez Belediyesi ekipleri, taşkın sonrasında bölgede hızla temizlik çalışmalarına başladı. Taşkın bölgesindeki büyük ağaç ve dal parçalarının barınaktaki diğer tekneler için tehlike oluşturması ihtimaline karşı, kepçelerle toplanması işlemi gerçekleştirildi.

Yorumlar