İstanbul'da 'Fetih Şöleni' hazırlıkları

İstanbul Yenikapı Meydanı'nda bugün yapılacak Fetih Şöleni nedeniyle kentte bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 'Fetih Şöleni' hazırlıkları
İstanbul'da bugün akşam saatlerine doğru yapılacak Fetih Kutlaması nedeniyle şehirde büyük bir hazırlık var. Şehrin birçok noktasında yollar bugün kapalı. Yenikapı ve çevresinde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstanbul'da düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak. 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla "Fetih Şöleni"nin gerçekleştirileceği Yenikapı Miting Alanı'nda incelemelerde bulundu. Fetih Şöleni öncesinde alandaki hazırlıklar sürerken, İl Emniyet Müdürü Çalışkan, akşam saatlerinde alana geldi. Güvenlik tedbirlerini denetleyen Çalışkan, alanda inceleme yaptı. Çalışkan, daha sonra buradan ayrıldı.

DİKKAT! BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

İstanbul'un fethinin 563. yılı kutlamaları nedeni ile bazı yollar trafiğe kapatılacak. Fetih Kutlamaları öncesinde trafiğe kapatılacak yollar açıklandı.

Buna göre, 29 Mayıs Pazar günü saat 08.00'den itibaren, Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı arası (Sirkeci istikameti), Namık Kemal Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden sahil güneye dönüşler, Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi'nden Yenikapı istikameti ve Orgeneral Nafiz Gürman Caddesi'nden sahile katılım kapatılacak.Kapalı yollar için alternatif güzergahlar şöyle olacak:"D100 kuzey-güney yol, hal yolu kuzey-güney yol, Havuzlu Kavşak-Atatürk Havalimanı Caddesi-Basın Ekspres Yolu, Ataköy sahil-Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy sahil Strazburg Caddesi-Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi."

YENİKAPI'YA NASIL GİDİLİR? 

Yenikapı'ya İstanbul'un farklı noktalarından ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Bakırköy, Eminönü, Taksim'den hareket eden dolmuşlar ve otobüsler ile Yenikapı'ya ulaşmanız mümkündür. Sirkeci'den hareket eden banliyö trenlerini kullanarak da Yenikapı'ya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul dışından, Bandırma ve Yalova'dan Yenikapı'ya direk feribot ve deniz otobüsü seferleri bulunmaktadır.

ENİKAPI MİTİNG ALANINA GİDEN OTOBÜSLER

Bir çok semtten Yeni Kapı Miting Alanına giden otobüsler var, sizler için bu otobüslerin adlarını aşağıda verdik, buradan bakarak kolayca gidebilirsiniz.

Yenikapı Miting Alanına giden otobüsler : 31Y Toki Ayazma - Yenikapı, 31 Yenibosna (Kuyumcukent) - Yenikapı 30D Dereboyu - Yenikapı, 77 Şişli - Yenikapı, 88A Yunus Emre Mahallesi - Yeni Kapı, 69A Mecidiyeköy - Yenikapı, 70KY Kurtuluş - Yenikapı, 70FY Feriköy - Yenikapı, 46ÇY Çağlayan - Yenikapı, 39D Yeşilpınar - Yenikapı

İSTANBUL AVRUPA YAKASI İÇİN;

Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beşiktaş, Beyoğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Çatalca, Şişli, Sultangazi, Kağıthane, Sarıyer, Silivri ilçelerinde; Belirlenen merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır.Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır. Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

DENİZ YOLU İLE UŞLAŞIM

Metro-Metrobüs ve Tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanarak Feshane ve Yenikapı İDO iskelesine gelecek olan katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir:

1- Metrobüs Ayvansaray Durağını kullanarak Eyüp Feshane İskelesine gelecek katılımcılarımız için miting alanına ring gemi seferleri yapılacaktır.

2- Marmaray, Hacıosman-Yenikapı Metro hattı ve Havalimanı-Aksaray Metro hatlarını kullanarak Yenikapı İDO İskelesine gelen katılımcılar için miting alanına ring gemi seferleri düzenlenecektir.

METROBÜS İLE ULAŞIM

Beylikdüzü-Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak gelinen olan Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Veya Uzunçayır istasyonundan, Otobüs ring araçları ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

METRO İLE ULAŞIM

Hacıosman-Yenikapı Metrosu, Havalimanı Aksaray Metrosu, Bağcılar Kabataş Tramvay hattı kullanılarak hem alternatif toplu ulaşım imkanları kullanılabilir hem de Yenikapı İdo İskelesinden yapılacak ring gemi seferleri ile ulaşım sağlanabilir.

Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

MARMARAY İLE

Kazlıçeşme Yenikapı, Sirkeci istasyonlarından Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşılarak Kadıköy-Kartal metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

Yorumlar