Trabzonspor'un deplasman kabusu sürüyor

Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor’da deplasman kabusu sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'un deplasman kabusu sürüyor

Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor’da deplasman kabusu sürüyor. Ligde deplasmandaki son galibiyetini 5. haftada 1-0’lık skorla Kayserispor karşısında alan Bordo-mavililer, daha sonra gittiği 6 deplasmanda galip gelemedi. Karadeniz ekibi, bu süreçte rakip sahalarda oynadığı 6 maçın 4’ü kaybetti, 2’sinde ise berabere kaldı.

    Sezonun ikinci yarısına evinde Beşiktaş maçıyla başlayan ve sahadan 1-1’lik skorla ayrılan Trabzonspor, dün konuk olduğu komşusu Rize’den de 3 puan çıkartamadı. Ligin ilk yarısında özellikle deplasman maçlarında kaybettiği puanlarla zirvenin uzağında kalan Bordo-mavililer, ikinci yarıda alacağı puanlarla bu açığı kapatmayı hedefliyordu. Fakat ligin ikinci yarısındaki 2 maçından da galibiyet alamayan Karadeniz fırtınası, zirveden iyice uzaklaştı. Bordo-mavili ekibin, Rize deplasmanında ortaya koyduğu futbol da gelecek adına moralleri bozdu.

    Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, Çaykur Rize deplasmanında takımlarının sezonun en kötü futbolunu oynağını ve kazanma adına çok az gayret gösterdiğini söyledi. Kendileri açısından dünkü maçın en olumsuz tarafının bu olduğunu anlatan Aslan, “Maçın diğer bir olumsuz yanı da, hakemlerin her zamanki gibi aleyhimize verdiği kararlardı. Hakemler; lehimize olan bir penaltıyı ve rakibin aleyhine bir ofsaytı görmezlikten gelerek, en çok hakkı yenen takımlar listesinde üst sıralardaki yerimizi sağlamlaştırdılar. Bu konuda Merkez Hakem Kurulu (MHK) başta olmak üzere ilgili kurumların dikkatini bir kez daha çekmek istiyoruz.” dedi.    
    Aleyhine olan penaltı verilmemesine rağmen, oynadığı futbol ile galibiyeti kaçıran takımın Rizespor olduğu da kaydeden Aslan, rakiplerini şu sözlerle övdü:
    “Bize karşı oynadıkları istekli ve güzel futbolu oynadıkları takdirde Rizespor’un küme düşme tehlikesi yaşamayacağına inanıyor ve kendilerine başarılar diliyoruz.”
CİHAN

Yorumlar