TEB BNP Paribas İstanbul CUP'a katılacak raketler belli oluyor

Türkiye'de düzenlenen yılın en büyük tenis turnuvası olarak adlandırılan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a katılacak raketler açıklanmaya devam ediyor. 13 - 20 Temmuz 2014'de Koza World of Sports'ta gerçekleşecek olan TEB BNP Paribas İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
TEB BNP Paribas İstanbul CUP'a katılacak raketler belli oluyor

Türkiye'de düzenlenen yılın en büyük tenis turnuvası olarak adlandırılan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a katılacak raketler açıklanmaya devam ediyor.

13 - 20 Temmuz 2014'de Koza World of Sports'ta gerçekleşecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta bu yıl çiftlerde ve teklerde dünyanın bir numaraları, Grand Slam şampiyonları ve dünya tenisinin yeni yıldızlarından oluşan yıldızlar geçidinin yaşanacağı açıklandı.

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) isim sponsorluğunda, Türkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) katkılarıyla Koza World of Sports'ta 13 - 20 Temmuz 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan tenis turnuvası TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta bu yıl Caroline Wozniacki ile birlikte mücadele edecek isimler belli olmaya başladı. Turnuvada, Francesca Schiavone Roberta Vinci, Roberta Vinci, Andrea Petkovic, Belinda Bencic, Elina Svitolina gibi deneyimli isimler ve genç yetenekleri bir araya getiren yıldızlar topluluğu yer alacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta dünya çapında 32 raket şampiyonluk için yarışacak. TEB BNP Paribas WTA Championships'ten sonra geleceğin yıldız raketlerine ev sahipliği yapacak olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a gelmesi kesinleşen isimler ve kariyerleri şöyle:

Francesca Schiavone

WTA Tour'un usta isimlerinden Francesca Schiavone 6 şampiyonluğuna yeni bir zafer eklemek için İstanbul'da olacak. 33 yaşındaki ve 1.66 boyundaki usta raket, özellikle toprak korttaki başarılarıyla tanınıyor. 2010'da Fransa Açık'ı kazanan Schiavone'nin, çiftlerde de 7 WTA şampiyonluğu, bir de Fransa Açık finali bulunuyor.

Roberta Vinci

İtalyan tenisinin diğer deneyimli ve önemli bir ismi Roberta Vinci de Schiavone ile birlikte İstanbul'da olacak. 31 yaşındaki ve 1.61 boyundaki raket teklerde 9, çiftlerde ise 22 WTA turnuva zaferi yaşadı. 2012 yılında Sara Errani ile birlikte çiftlerde dünyanın bir numarası oldu.

Andrea Petkovic

1987 doğumlu Sırp asıllı Alman Andrea Petkovic, bu yıl Roland Garros'ta yarı finale çıkıp yeniden dikkatleri üzerine çektikten sonra bu başarısını İstanbul'da da göstermeyi hedefliyor. Almanya FED Cup takımında da mücadele eden 1.80 boyundaki raketin kariyerinde 3 WTA Şampiyonluğu var. Petkovic 2009 yılında düzenlenen Istanbul Cup'ta da yarı finale yükselme başarısı göstermişti.

Belinda Bencic

Dünya tenisinin parlayan yıldızlarından biri olarak gösterilen İsviçreli Belinda Bencic 1.73 boyunda ve özellikle gençler kategorisindeki Grand Slam şampiyonluklarıyla tanınıyor. 2013 yılında Junior kategorisinde Fransa Açık ve Wimbledon'u kazandı. WTA kariyerine de hızlı bir giriş yaptı ve Charleston Family Circle Cup'ta bu yıl Maria Kirilenko, Marina Erakovic, Elina Svitolina ve Sara Errani'yi yenerek yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi.

Elina Svitolina

Ukraynalı 19 yaşındaki genç raket Elina Svitolina WTA sıralamasında genç isimlerin 1 numarası konumunda... Dünya 33 numarasına kadar yükselen Svitolina'nın 1 WTA şampiyonluğu bulunuyor. Genç raket bu yıl Avustralya Açık'ta 3. Tura kadar yükseldi ve ilk turda 2 kez Grand Slam şampiyonu Svetlana Kuznetsova'yı set vermeden eledi.

CİHAN

Yorumlar