Sneijder: Şampiyon olmak istiyoruz

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, daha fazla puan kaybetmeyeceklerinin farkında olduklarını ve şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sneijder: Şampiyon olmak istiyoruz

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, daha fazla puan kaybetmeyeceklerinin farkında olduklarını ve şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Galatasaray Dergisi’nin ocak sayısına açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, Galatasaray’daki hedeflerine şu an için ulaşmış olduğunu belirterek, “Buraya gelmeden önce Galatasaray’ın sadece Türkiye’de değil, dünyada tanınan bir ekip olduğunu biliyordum. O yüzden Galatasaray’ı seçtim. Burada olmaktan ve bu kulübü temsil etmekten dolayı çok mutluyum. Taraftarların bana verdikleri desteği görünce anlıyorum ki, doğru yerdeyim ve doğru bir karar vermişim. Yeni hedef konusunda şunu söyleyebilirim, şu an hedefime ulaşmış durumdayım. Çünkü doğru bir yerde olmayı hedeflemiştim ve bunu başardım.” diye konuştu.

İstanbul’da trafikte bulunmaktan nefret ettiğini ifade eden Sneijder, “Ben 16 milyonluk bir ülkeden geliyorum ki, bu rakam İstanbul’un nüfusu ile aynı. Trafikte olmaktan nefret ediyorum. Siz bununla yasamaya, günün her anı 40-45 dakika trafikte olmaya alışmışsınız. Açıkçası ben buna hiçbir zaman alışamam.” dedi.

Öte yandan Galatasaray’a gelmeden önce Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal’in ‘Sneijder,İngiltere’ye gitmeli’ şeklinde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu kaydeden Sneijder, şunları kaydetti: “Bu kesinlikle doğru değil. Van Gaal’in bana böyle bir tavsiyesi olmadı. Van Gaal’e “Galatasaray’a gidiyorum” dediğimde, bana aksi bir görüş belirtmemişti. Çünkü o da benimle aynı şeyi düşünüyordu. Şampiyonlar Ligi seviyesinde, iyi bir ekip olduğumuzu biliyor. O, bu kararı vermemde bana destek olan insanlardan bir tanesiydi.”

Şamiyonlar Ligi’nde eski teknik direktör Jose Mourinho’nun başında bulunduğu Chelsea ile eşleştiklerini hatırlatan Hollandalı oyuncu, Şampiyonlar Ligi’ndeki karşılaşma içinse şöyle konuştu:

“Mourinho benim için çok özel biri. Aramızda oyuncu-antrenör ilişkisinden öte bir ilişki var. Onunla tüm kupaları kazandım. Ama sahaya çıktığımda onu yenebilmek için elimden geleni yapacağım. Aynı şekilde o da beni yenmek için elinden geleni yapacaktır. Bu normal. Yine de eski anıları konuşmak, birbirimizi kısa süre de olsa görmek çok güzel olacak. Ama tekrar edeyim, onu yenmek istiyorum. Onu yenmem aramızdaki dostluğu etkilemez zaten.”

Dergide kendisine sorulan “Sen rakip olarak kimi isterdin ve sence Chelsea karşısında şansınız ne kadar?” sorusuna ise Sneijder, şöyle cevap verdi: “Kurada istediğim bir takım olmadı. Son 16’ya kalmışsanız ve en üst seviyedeki bu organizasyonda yer alıyorsanız, kimin çektiğiniz önemli değildir. Bu seviyedeki takımlar, Avrupa’nın en iyi takımları… Haliyle Chelsea’de kolay bir takim değil. Bizim yapmamız gereken, turu geçeceğimize inanmak ve son 8 takım arasına kalmak için çok çalışmak. Bu saatten sonra sadece ‘onları nasıl yeneriz’ diye düşünmeliyiz.”

LİGDEKİ ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ikinci yarısındaki şampiyonluk yarışı konusunda da Hollandalı yıldız, şunları ifade etti:

“ Öncelikle ikinci yarıda iyi oynamalıyız ve puan farkını kapamalıyız. Kafamızdaki bu olmalı; iyi oynamak… Daha fazla puan kaybedemeyeceğimizin farkındayız ve hala şampiyon olmak istiyoruz. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de ilerlemek istiyoruz. Yüzde yüzümüzü verip, konsantre olursak bu hedefleri gerçekleştiririz. Ancak beklentim şudur diyemem. Bekleyip, neler olacağını göreceğiz.”

Öte yandan Fatih Terim’in ardından takımın başına gelen Roberto Mancini ile birlikte yakaladığı çıkış içinse Sneijder, şöyle konuştu: “Hocanızın size güvenmesi önemli bir şey… Buraya geldiği günden bu yana kendisiyle çok konuştuk. Hala da konuşmaya devam ediyoruz. Benim yeteneklerimi biliyor ve sahada benden verim alabileceği bir yerde oynatıyor. Daha önce oynadığım yerden farklı bir yerdeyim ve daha özgürüm, istediklerimi daha rahat yapıyorum. Bu da benim kalitemi öne çıkarıyor. Benim gibi oyuncular için en doğru yerde oynamak çok önemli. Bu güvenin karşılığını Mancini’ye ve çok sevdiğim teknik ekibe verdiğim için memnunum.”
CİHAN

Yorumlar