Şili futbolunda grev

- Şili Profesyonel Futbolcular Birliği, 2016-17 sezonunda futbol ligleri yönetmeliğinde küme düşme ve yükselme konusunda yapılan değişiklikler ile futbolcuların maaşlarının ödenmemesini protesto etmek amacıyla grev yapacak

Google Haberlere Abone ol
Şili futbolunda grev


ANKARA (AA) - Şilili profesyonel futbolcular, hafta sonu başlayacak 2016-2017 sezonunun ertelenmesi için grev yapma kararı aldı.

Şili Profesyonel Futbolcular Birliği (SİFUP) tarafından yapılan açıklamada, 2016-2017 sezonunda futbol ligleri yönetmeliğinde küme düşme ve yükselme konusunda yapılan değişiklikler ile futbolcuların maaşlarının ödenmemesini protesto etmek amacıyla liglerin ertelenmesi için oy birliğiyle greve gitme kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, 2016-2017 sezonunda küme düşme ve yükselme konusunda yapılan değişiklikler nedeniyle takımlar arasında rekabetin azalacağı ve kulüplerin alt lige düşme kaygısı yaşamayacak olması nedeniyle transfer bütçelerini önemli miktarda azaltacağı uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, küme düşme ve yükselmede yapılan değişiklikler nedeniyle ikinci ligde 120, üçüncü ligde ise 300 futbolcunun sözleşmesinin feshedilerek ekonomik kayba uğradığı vurgulandı. Bazı kulüplerin, futbolcuların maaşlarını ödemediği de ifade edildi.

Şili Futbol Federasyonu (ANFP), 2016-2017 sezonunda birinci ligden ikinci lige düşürülecek ve çıkarılacak takım sayısını 1'e indirirken, ikinci ligden üçüncü lige düşme ve yükselmeyi ise kaldırmıştı.

Grev kararının ardından açıklamada bulunan ANFP ise küme düşme ve yükselmede yapılan değişikliklerin sadece bir sezon için geçerli olduğu bildirildi. Söz konusu karar nedeniyle hafta sonu başlayacak liglerin ertelenebileceği ve en çok futbolseverlerin cezalandıracağı vurgulandı.

Yorumlar