Rıza Çalımbay: Rencide edildiğimiz zaman o takımda durmayız

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da teknik direktörlükten istifa eden Rıza Çalımbay, istifasının bir anda alınan bir karar olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Çalımbay: Rencide edildiğimiz zaman o takımda durmayız

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da teknik direktörlükten istifa eden Rıza Çalımbay, istifasının bir anda alınan bir karar olmadığını söyledi. Çalımbay, hedef belirtmeyerek, "Biz hiçbir zaman görevden kaçan insanlar değiliz. Her türlü zorluğa rağmen görevimizi sonuna kadar yaparız ama biraz rencide edildiğimiz zaman da o takımda duramayız." dedi.

Takımın Mehmet Cengiz Tesisleri’nde yardımcıları ile basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, istifa sürecini değerlendirdi. İstifasının birden bire alınan bir karar olmadığını ifade eden Çalımbay, "İstifa kararı almak zor bir süreç. İstifa süreci zaman içerisinde psikolojik açıdan da sorun oluşturuyor. Tüm yaptıklarınız, hedefleriniz aklınıza geliyor. Burada bazı şeyleri, özellikle de iş ahlakı açısından şartları değiştiremiyorsunuz. O zaman da yolunuzu değiştirmeniz gerekiyor. İstifa kararı almak risktir. Risk almaktan korkmayanlar da başarılı olur. Umarım bu ayrılık hem sevdiğimiz şehir halkı ve takımımıza başarı getirir hem de bizim bundan sonraki çalışmalarımıza başarı olarak yansır." şeklinde konuştu.

Sezon başında göreve başladıklarında tek hedeflerinin başarı olduğuna dikkat çeken Çalımbay, "Biz bu başarıyı sağlamak için çalıştık. Takıma belli takviyeler yaptık ama maalesef bizim bu yaptığımız takviyeler ilk yarıda yeterli olmadı. Yönetime sonrası için sıkıntı yaşayacağımızı söyledim. Takviyelerimizi zamanında yapsaydık bu sıkıntıların hiçbirini yaşamazdık. Biz ikinci yarıya başlarken de transferler yaptık. Biz bu transferleri yaparken tek düşüncemiz takımın başarısıydı. Biz transferlerimizi hep geç yaptık." diye konuştu.

"RENCİDE EDİLDİĞİMİZ ZAMAN O TAKIMDA DURMAYIZ"

Tecrübeli teknik adam Çalımbay, "Takım yönetimi belki bazı nedenlerden dolayı bizlere kızdı ama iyi bir kadro kurarak, teknik ekibimle de görüşerek buradan ayrılmanın bizim açımızdan hayırlı olacağını düşündük." diyerek, şöyle devam etti:

"Benim ayrılma nedenimin kesinlikle saha ile bir alakası yok. Kaybedilen maçlarla bir alakası yok. Ben bu takımın çok başarılı olacağına adım gibi eminim. Kimse endişe etmesin. Biz hiçbir zaman görevden kaçan insanlar değiliz. Her türlü zorluğa rağmen görevimizi sonuna kadar yaparız ama biraz rencide edildiğimiz zaman da o takıma duramayız. Her gittiğimiz yerde alnımız açıktır. Her zaman gittiğimiz yerde beyaz bir sayfa bırakırız. Gittiğimiz yerde mutlaka iyi şeyler bırakarak gideriz. Bazı şeyler bize uymadığı için yolları ayırdık."

Bilindiği gibi Çaykur Rizespor, Rıza Çalımbay yönetiminde 2013-2014 sezonuna çok iyi başlamış ilk 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik almıştı. Çalımbay'lı Çaykur Rizespor, çıktığı son 15 lig maçında ise galibiyet alamamıştı.
CİHAN

Yorumlar