Muş’ta ‘Zorunlu Bölgesel Futbol Gelişim Semineri’ Düzenlendi

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) işbirliğinde Muş’ta, ‘Zorunlu Bölgesel Futbol Gelişim Semineri’ düzenlendi.Esnaf Sanatkarlar Sarayı Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Kadın Milli Takım...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ‘Zorunlu Bölgesel Futbol Gelişim Semineri’ Düzenlendi

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) işbirliğinde Muş’ta, ‘Zorunlu Bölgesel Futbol Gelişim Semineri’ düzenlendi.

Esnaf Sanatkarlar Sarayı Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Kadın Milli Takım Antrenörü ve TFF eğitmenlerinden Nur Mustafa Gülen, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Muş Şube Başkanı Alpaslan Has, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ile Muş, Bitlis ve Bingöl illerinden antrenörler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Alparslan Has, TFF’nin, bölgelerde antrenör gelişim seminerleri yaptığını söyledi. Futbol paydaşları içerisinde TFF’den en kaliteli eğitimi alanların antrenörler olduğunu belirten Has, "Bu eğitimlerin sürekli ve artan bir kaliteyle devam etmesi için çalışıyoruz. Teknik adamlık yolunda kişisel gelişiminize çok önem vermelisiniz. Pratik uygulamadaki yeterliliğinizin yanı sıra teorik olarak da donanımlı olarak fark yaratmalısınız. Her edindiğiniz bilgi size güç verir. Bilginin peşinde olun ama sadece bilmek yetmez, bilginizi uygulamaya yani davranışa transfer etmeli, bilginizle fark yaratmayı becermelisiniz. Nasıl bir orkestranın bazı enstrümanları eksik olursa iyi müzik yapamazsa, bir antrenör de teknik, taktik, fizik, kondisyon, motivasyon gibi bilgi ve becerilerle kendini donatmazsa başarılı olamaz." diye konuştu.

"SPORU HAYATIN ÖNEMLİ NOKTALARINA TAŞINMASI DA ÇOK ÖNEMLİDİR"

Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise spor adamının gelişiminin çok önemli olduğunu belirterek, "Bunun yanında çocukların da spora kazandırılması, sporu hayatın önemli noktalarına taşınması da çok önemlidir. Sporu desteklemek, spora katkı sağlamanın zorlukları var; ama şunu da biliyoruz ki, gençliğimiz, çocuklarımız bizim hayat kaynağımız. Gençliğine sahip çıkmayan bir toplumun yaşlısına da sahip çıkma becerisi olmaz. Bundan dolayı hepimizin spora katkı sunmamız gerekir. Sadece birkaç kurum veya iş adamının sağlayacağı katkıyla bu iş yapılamaz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TFF eğitmenlerinden Nur Mustafa Gülen tarafından katılımcılara futbol gelişimiyle ilgili sunum yapıldı.

CİHAN

Yorumlar