MHK başkanı Alp: Ya olmazsa gerilimi vardı

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde maç yönetecek olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHK başkanı Alp: Ya olmazsa gerilimi vardı

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde maç yönetecek olmasının mutluluğunu yaşıyor. Başkan Alp, mutlu haberin ardından duygularını ilk kez açıklarken, ya olmazsa gerilimini yaşadıklarını söyledi. Alp, Cüneyt Çakır ve Doğan Babacan'la birlikte ortak basın toplantısı yapılacağını da açıkladı.

Türk hakemliği adına 40 yıl sonra gelen tarihi başarının ardından MHK Başkanı Zekeriya Alp duygularını sporx.com'la paylaştı. MHK başkanı Alp, "Bu haberi bekliyorduk. Elbette bizim için sürpriz değil. Ancak çok az da olsa ülkelerin baskıları ile bazı hakemlerin isimlerinin değişebileceği intimali vardı." diyerek, şunları söyledi:

"Son anda hakemlerin isimlerinin değişebileceği endişesini taşıyorduk, çünkü bunlar konuşuluyordu. Bizde de haftalardır bunun stresi ve gerilimi vardı. Ya olmazsa diye... Üzerimizde bunun da bir gerilimi vardı açıkçası. Sonunda hak yerini buldu ve hakemlerimiz o kadronun içinde yer aldı. Türk hakemliği son yıllarda uluslararası arenada gösterdiği başarıyı yükselişi 2014 Dünya Kupası'nda yer alarak tescil etmiş oldu."

Bu başarının ve bu gururun Türk hakemliğinin olduğunu da belirten MHK Başkanı Alp, "Bu çocukların bugüne kadar üzerinde emeği olan eski MHK başkanları, kurulları ve eğitimcilerinindir. Merkez Hakem Kurulu olarak bugüne kadar Cüneyt Çakır'ın, Bahattin Duran'ın ve Tarık Ongun'un üzerinde emeği olan eski MHK başkanları, kurulları ve eğitimcilerine teşekkür ediyoruz." diyerek şöyle devam etti:

"Bu sıradan bir başarı değildir. Bu 40 yıl sonra gelen bir başarıdır. Kaldı ki bugün FIFA'nın açıkladığı kadroya baktığınızda Cüneyt Çakır'ın nasıl zor bir işi başardığını ne kadar önemli isimleri geride bıraktığını göreceksiniz. Çok önemli hakemlerin olmadığı giremediği listeye Türk hakemleri girmeyi başarmıştır. Çok zor bir işi başardılar. Bu çok büyük bir başarı. 40 yıldır böyle bir başarı yok. Bu nedenle çok sevinçliyiz."

DOĞAN BABACAN - CÜNEYT ÇAKIR BİRARAYA GELECEK

Bundan sonraki hedeflerinin tüm uluslararası organizasyonlarda Türk hakemi ve hakemlerinin olması olarak gösteren MHK başkanı Alp, önümüzdeki günlerde 2014 Dünya Kupası'nda görev alacak olan Cüneyt Çakır ve arkadaşlarının bir organizasyonla basın karşısına çıkartılacağını söyledi.

Alp, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF'nin hakem eğitmeni Jaap Ulenberg'in yanı sıra 40 yıl önce dünya kupasında düdük çalan Doğan Babacan'ın katılacağı bu toplantının kısa bir süre içinde yapılacağını söyledi.
CİHAN

Yorumlar