Mersin İdman Yurdu-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

106 gündür dış saha şanssızlığını kıramayan Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu maçını dönüm noktası olarak görüyor. Avrupa kupaları hedefi için mutlak 3 puan isteyen Fırtına, aynı zamanda Akdeniz ekibi ile arasındaki puan farkını da açmanın hesapl

Google Haberlere Abone ol
Mersin İdman Yurdu-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?
106 gündür hariç sektör şanssızlığını kıramayan Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu maçını dönüm noktası şekilde görüyor. Avrupa kupaları maksadı için mutlak 3 puan arzulayan Fırtına, tıpkı sürede Akdeniz takımı ile arasındaki puan farkını da açmanın hesaplarını yapıyor.

Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a misafir bulunan ve rakibini 3-0 bunun şeklinde net bir skorla deviren Trabzonspor, peşinden çıktığı 5 deplasman mücadelesinden de galibiyet çıkaramadı. 106 gündür hariç sektör şanssızlığını kıramayan ve zirvenin epey bir gerisine düşüş gösteren Bordo-Mavili ekip, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma amacından şaşmamak hesabına Mersin İdman Yurdu deplasmanında fena gidişe son vermenin hesaplarını yapıyor. 37 puanda bulanan Trabzonspor, bugün Mersin İdman Yurdu karşısında sahadan 3 puanla ayrılması şeklinde iki rakibinin önüne geçerek 40 puanla 4. sıraya yerleşecek. Galatasaray’ın, Fenerbahçe karşısında puan kaybetmesi durumumda ise Trabzonspor zirve ile arasındaki puan farkını 11’e indirmiş olacak.

Puan farkı 5

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, son 5 deplasman maçında 1 mağlubiyet, 4 birliktelik ile 4 puan çıkarabilen Bordo-Mavililer, hariç sahada fena sonuçlarına ‘dur’ demek isterken, Mersin İdman Yurdu karşısında alınacak 3 puan, Fırtına’nın potaya bir adım daha yaklaşması anlamına gelecek. Puan cetvelinde Fırtına’nın 5 puan gerisinde yer dal İdmanyurdu ise, Bordo- Mavilileri yenik edip aradaki farkı azaltmak istiyor.

Mersin’de eşitlik bozulmuyor

Mersin’de yapılan 6 maçın 4’ünde eşitlik bozulmazken, her iki takımın sırf 1’er galibiyeti bulunuyor. Mersin İdman Yurdu’nun ev sahipliğindeki maçların üçü 0-0, bir tanesi ise 1-1 sonuçlanırken, takımların birer kere kazandığı karşılaşmaların ikisi de 1-0’la sonuçlandı.

Güney: Zor bir maç olacak

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Mersin İdman Yurdu ile oynayacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Güney, “Deplasmanlarda istediğimiz neticeleri alamazsak da umumi şekilde ikinci yarıda iyi puanlar topladık. Mersin maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Zor bir maç olacak fakat oradan galibiyetle ayrılacak güçteyiz. Oyuncu arkadaşlarımıza teknik heyetimizde bu maçın bilincindeler. Onlara güveniyoruz” diye konuştu.

Balcı olmazsa Yanık

Trabzonspor’u ağırlayacak Mersin, hazırlıklarını maçın oynanacağı Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Isınma hareketlerinin peşinden çift kale maçla prova oluşturan ekipte Rıza Çalımbay, maçı çoklukla durdurarak oyuncularına uyarılarda bulundu. İdmana sakatlığı devam eden Serkan Balcı katılmazken, oyuncunun durumunun maç saatinde netleşeceği öğrenildi. Serkan’ın oynayamaması halinde, Çalımbay formayı Serkan Yanık’a emanet edecek.

Muhtemel 11'ler

STAT: Tevfik Sırrı Gür
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Ali Palabıyık

Mersin İdman Yurdu
Nihat
Güven
Mitroviç
Servet
Halil Efe
Murat Ceylan
Serkan Yanık
Nakoulma
Tita
Sadıku
Welliton
T.D.: Rıza Çalımbay


Trabzonspor
Hakan
Fatih
Aykut
Bosingwa
İshak
Medjani
Sefa
Özer
Mehmet
Erkan
Cardozo
T.D.: Ersun Yanal

Kaynak: FANATİK

Yorumlar