Löw'ün tercihleri Almanya'da tartışma konusu

Brezilya’da devam eden Dünya Kupası’nda yarın Fransa ile karşılaşacak olan Almanya’da sinirler gergin. Alman medyası Teknik Direktör Joachim Löw’ün taktiklerini, Mesut Özil’in performansını ve Philipp Lahm’ın sahanın neresinde oynayacağını...

Google Haberlere Abone ol
Löw'ün tercihleri Almanya'da tartışma konusu

Brezilya’da devam eden Dünya Kupası’nda yarın Fransa ile karşılaşacak olan Almanya’da sinirler gergin. Alman medyası Teknik Direktör Joachim Löw’ün taktiklerini, Mesut Özil’in performansını ve Philipp Lahm’ın sahanın neresinde oynayacağını tartışıyor.

    Brezilya 2014’te çeyrek finale yükselen ve yarın Fransa ile karşılaşacak olan Almanya’da takımın durumu ve turu geçip geçemeyeceği tartışılıyor.

    Cezayir maçında zorlanan ve ancak uzatmalarda 2-1 galip gelen Alman Milli Futbol Takımı’nda Teknik Direktör Joachim Löw’ün oyun taktiği beğenilmezken maç sonrası ciddi eleştirilere neden oldu.

LÖW’ÜN TAKTİKLERİ VE LAHM’IN YERİ

Kupanın favorileri arasında gösterilen Almanya şimdiye kadarki karşılaşmalarda istenilen performansı sergileyemedi.

Özellikle Joachim Löw’ün takım kaptanı Philipp Lahm’ı orta göbekte oynatması ve onun yerine sol geride Höwedes’te ısrar etmesi Alman futbol yorumcularının tepkisini çekiyor.

Almanya’da futbol yorumcuları Lahm’ın yerinin sağ defans olduğunu söylerken, medyada ise Lahm’ın nerede oynaması gerektiği konusunda anketler yapılmaya başlandı.

MESUT’UN PERFORMANSI

Bu arada Türk kökenli futbolcu Mesut Özil ile ilgili eleştiriler ise bir hayli yüksek. Özil’in şimdiye kadar gerçek performansını ortaya koyamadığını öne süren Alman medyası, Löw’ün ısrarla Mesut’u sahada tutmasını da eleştiriyor.

25 yaşındaki 1,82 boyundaki futbolcu Alman Milli Takımı’nın en çok kazanan sporcusu ünvanını taşıyor. Geçen yaz Real Madrid’ten 50 milyon Euro’ya Londra’ya transfer olan Mesut, 21 milyonluk Facebook takipçi sayısı ile de sosyal medyada rekor kırıyor.

Kendi sayfası için Adidas ile yaptığı anlaşmada 20 milyon Euro alan Mesut’un aldığı paralara karşılık takımda sergilediği oyun eleştiriliyor.

“Eleştirilerin bazıları hakaret derecesine çıkmış durumda. O nedenle basını çok takip edemiyorum.” diyen Mesut açıklamalarını ise 4 dilde kendi Facebook sayfası ve Twitter hesabından yapıyor.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Öte yandan eleştirilere göğüs geren ve Alman basınında “dikbaşlılığı bizi kupadan edecek” diye hakkında yorumlar çıkan Teknik Direktör Joachim Löw ise Lahm ile ilgili hem kendi uyguladığı taktikten vazgeçmeyeceği sinyalini verdi, hem de Mesut’a yönelik eleştirileri reddetti.

Fransa maçında da aynı önceki maçlarda uyguladığı takdiği devam ettireceğini belirten Löw, Mesut’un 2010 ve 2012’deki kupalarda gösterdiği performanstan övgüyle söz etti ve oyuncusundan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Şimdi tartışmaların gölgesinde Almanya, cuma günü oynanacak Fransa-Almanya karşılaşmasına kilitlendi. CİHAN

Yorumlar