Küçük pehlivan kilo vermek için vücudunu naylona sardı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Teşvik-1 boyunda kalmak isteyen küçük pehlivan 300 gram fazlalığı için naylon poşetin içine girerek ter attı.Tarihi Kırkpınar Güreşleri yarın Sarayiçi Güreş Alanı'nda alt boylarda yapılacak...

Google Haberlere Abone ol
Küçük pehlivan kilo vermek için vücudunu naylona sardı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Teşvik-1 boyunda kalmak isteyen küçük pehlivan 300 gram fazlalığı için naylon poşetin içine girerek ter attı.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri yarın Sarayiçi Güreş Alanı'nda alt boylarda yapılacak müsabakalarla başlıyor. Bunun için Türkiye'nin farklı illerinden yüzlerce pehlivan kayıt yaptırdı. Dün sabah saatlerinde başlayan kayıtlarda şu ana kadar bin 300'ün üzerinde güreşçi Kırkpınar'da güreşmek için kaydını yaptırdı.

Güreşçilerin kaydı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Kilometrelerce yolu kat ettikten sonra Edirne'ye gelen güreşçiler yorgun düştü. Kayıtların yapıldığı Mimar Sinan Spor Salonu'na kayıt için gelenler yorgunluktan parkelerin üzerine uzandı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinden gelen 14 yaşındaki Zübeyir Sayar Teşvik-1 boyunda güreşmek için kayıt sırasına girdi. Ancak 300 gram fazlalığı görünen Sayar, bir üst kategoride kayıt yapması gerekiyordu.

Kendi grubunda mücadele etmek isteyen Sayar vücudunu naylonla sararak hareket etmeye başladı. Havasızlıktan ter atmaya başlayan Zübeyir Sayar, daha sonra yeniden tartıya çıktı. Attığı ter sayesinde 300 gram veren küçük pehlivan istediği kategoride mücadele etme hakkı kazandı.

Antrenör Fatih Çoban ise yaptığı açıklamada arkadaşının şu anda 200 gram fazlalığının olduğunu bir üst grupta güreşmemesi için kilo vermesi gerektiğini söyledi. Bu yöntemle çok basit kilo verilebileceğini anlatan Çoban, "Biraz çabalaması ve terlemesi lazım. Terlemedikten sonra kilo veremiyor. Bu sefer masada sıkıntı çıkıyor. Kiloyu verdikten sonra sıkıntı yok. Yiyip içebilir. 300 gram verdikten sonra istediği boya girebilir." dedi.

CİHAN

Yorumlar