Kardemir Karabükspor 2-4 Mersin İdmanyurdu

Kasımpaşa'yı 6 golle devirip tarih yazan Mersin, Türkiye Kupası'nda da Karabük'ü 4-2 kazandı, çeyrek finale arttı. İki kez öne geçtiği maçtan hüsranla ayrılan ev sahibinde ise gözler artık lige çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Kardemir Karabükspor 2-4 Mersin İdmanyurdu
Kasımpaşa'yı 6 golle devirip tarih yazan Mersin, Türkiye Kupası'nda da Karabük'ü 4-2 kazandı, çeyrek finale arttı. İki defa öne geçtiği maçtan hüsranla ayrılan ev sahibinde ise gözler bundan böyle lige çevrildi.

Bu hafta içeride oynayacakları Kasımpaşa maçı aslına bakarsanız aşırı mühim Karabükspor için. Transferlerle güçlenen, fena gidişe karşın hocasının peşinde duran Kırmızı-Mavililer’in tehlikeli bölgeden uzaklaşması gerek bir an önce. Bir yanda da Avrupa kapısını açan en mühim anahtar kupa. Tolunay hoca, eldeki en sağlam kadroyu çıkararak kupayı istediğini gösterdi, lakin takımının gücü yetmedi.

Gollerle başladı

Transfer yasağına karşın Kasımpaşa’ya ligde 6 gol atan Mersin’de Rıza hoca kadronun iki kulvarı kaldırmayacağını söylemişti. Bu nedenden dolayı savunma tandeminden 2. ve 3. alana kadar alternatiflerle bezenmiş bir Mersin vardı sahada. Yani kupayı biraz daha ikinci plana atan takımın kazandığı bir maç izledik. 2. dakika dolmadan Karabük, Kumbela’nın gölüyle öne geçti: 1-0. Santranın arkasından Khalili’nin asistine dokunan Pedriel yanıtı verdi: 1-1. 15’te uzun devam eden sakatlık dönemini atlatan Ahmet İlhan enfes bir golle, “Ben geldim” dedi: 2-1. Bu golle Tolunay hoca oyunu yakalamak istedi. Dakikalar ilerledikçe ise Kırmızı-Mavililer adeta eridi. Tita’nın 69’daki birliktelik golü Mersin’i heveslendirdi: 2-2. 94’te Pedriel, 114’te ise Sinan Kaloğlu maçı elde eden misafir ekip son 8 biletini cebe indirdi.

Ömer Necati Albayrak

Kaynak: FANATİK

Yorumlar