Kahramanmaraş’ta güreş festivali

Kahramanmaraş'ta yapılan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen uluslar arası güreş festivali gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta güreş festivali

Kahramanmaraş'ta yapılan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen uluslar arası güreş festivali gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen ve Batıpark Spor Salonu’nda yapılan güreşlere 16 ülkeden 150 sporcu katıldı.

Güreşlere Türkiye’nin yanı sıra, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Rusya, Kırgızistan, Ukrayna, Çeçenistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Moldova, Rusya'ya bağlı Dağıstan, Adige, Krasnodar ve İnguşetya Cumhuriyetleri'nden yaklaşık 150 sporcu katıldı.

150 sporcunun 7 sıklette mücadele ettiği güreşlerin sonunda Türkiye 51 puanla birinci olurken, İran 41 puanla ikinci, Çeçenistan ise 34 puanla üçüncü oldu. Derece yapan güreşçilere madalyaları ve para ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve üst düzey protokol verirken kıran kırana geçen güreşçileri yaklaşık 3 bin vatandaş takip etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ve AK Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu birer konuşma yaptılar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti ve Güreş İhtisas Kulübü, güreş sporuna yaptığı katkı ve desteklerden dolayı Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a plaket takdim ettiler.

Kırgızistan heyeti, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve aynı zamanda spordan sorumlu Başkan Mustafa Semerci’ye yerel kıyafet giydirildi.
CİHAN

Yorumlar